cum se formuleaza declaratia pe proprie rspundere pentru a trece autorizatiile de mediu de pe o firma pe alta.
Am inchiriat o spaltorie si trebuie sa trec autorizatiile de pe vechiul proprietar pe mine.
va multumesc
Autorizatiile de mediu, ssm, psi, sanitara, sanitar - veterinara, etc. se emit pentru firme, nu pentru proprietari, chiriasi, etc.
Discutia deschisa de dvs. are 3 nelamuriri:
-la inceput ziceti - pentru a trece autorizatiile de mediu de pe o firma pe alta,
-spuneti apoi - am inchiriat o spalatorie,
-continuati - trebuie sa trec autorizatiile de pe vechiul proprietar pe mine.
Eu inteleg ca firma dvs. (probabil tot o spalatorie, dar fara autorizatie de mediu) a cumparat o alta firma care avea o spalatorie, care detine autorizatie de mediu. Daca am banuit bine, nu puteti extinde printr-o declaratie pe propria raspundere, autorizatia firmei cumparate, pe toata firma dvs.
Trebuie sa intocmiti documentatia aferenta si sa solicitati toate autorizatiile prevazute de lege, la institutiile statului, in noile conditii.
mi s-a zis de la mediu ca trebuie sa fac o declaratie pe proprie raspundere cum ca activitatea se desfasoara in aceleasi conditii pentru care a fost emisa autorizatia de mediu
Luati declaratia data pe propria raspundere la Registrul comertului cand a fost infiintata firma/ spalatoria, in baza careia s-a primit Certificatul constator in domeniul protectia mediului.
Verificati daca sunt realizate toate punctele din declaratie.
Verificati si in documentatia in baza careia s-a primit autorizatia de mediu pentru functionarea spalatoriei, daca au intervenit modificari.
Daca nu au intervenit modificari si Agentia de mediu v-a cerut o astfel de declaratie, intocmiti documentul respectiv. Poate fi o masura suplimentara luata de inspectorul de mediu.
Scrieti pe o foaie de hartie: subsemnatul .... , administrator/ patron al firmei ..... declar pe propria raspundere, ca dupa preluarea/ inchirierea spalatoriei de la firma .... , se pastreaza toate conditiile in care a fost acordata autorizatia nr. .... Semnati si puneti data. Depuneti documentul la Ag. de mediu cu nr. de inregistrare.
In urma acestui document, veti fi controlat de catre inspectori de mediu, care vor verifica in teren, daca respectati ce ati declarat (respectiv mentiunile din documentele susmentionate de mine).
Poate este nevoie sa intocmiti tocmai declaratia de la Registrul comertului.
Verificati si perioada pentru care este acordata autorizatia de mediu (scrie pe documentul emis de Ag. de mediu, ca autorizatie). Poate fi aproape de timpul de expirare si este nevoie de prelungirea valabilitatii autorizatiei de mediu (ceva bani in plus, ca taxe).
Infiintare firma
kuky666
buna seara, vreau sa-mi infiintez o firma de spalat covoare si vreau sa stiu pe urma in timp daca o sa-mi mearga afacerea pot face pe acceasi firma si ... (vezi toată discuția)