avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... expertiza extrajudiciara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

expertiza extrajudiciara

buna ziua ! va rog sa mqa ajutati,am mare nevoie de ajutor! sunt in proces de partaj cu sotia(fosta).am trecut multe dela mine,ca sa terminam mai repede pt.faptul ca eu lucrez in strainatate cu contract de munca
dar nu a fost sa fie asa ptca dansa are multiple pile si taraganeaza intentionat ac cauza :sta in ap.ultra modernizat de 3 camereimpreuna cu fetita care vine cand si caned ca sta mai mult la bunica-sa.am ajuns la CURTEA de APEL ploiest isi dupa 2 sedinte ne-am intors la tribunalul judetean pt rejudecare fiind nemultumita de cotele valorice asupra bunurilor (respectiv 70%eu si 30% dansa ).desi actele originale au demonstrat ca veniturile mele au fost de 13orimai mari ca ale ei tribunalul schimba cotele la 60 si 40% se dispune reevaluarea ,reexpetizarea bunurilor
dandu-i sa plateasca taxele . doamna refuza ca nu vrea reexpertizare ca,curtea nu a zis asa
ca sa nu mai lungim,avocatul meu isi ia obligatia sac le plateasc si sa recuperam la sfarsit sumele respective .se incepe a 2-a reevaluare dupa 4ani la ;apartament.bunurile din casa,masima si garaj
se dau3 experti judiciari
i
mama mea,procurator.avocatul si expertul si ex-sotia sau intalnit si sa facut rexpertizarea masini .,umand ca peste o ora sa se intalneasca in fata blocului pt reexp.bunurilor .sa facut si aceasta fra mari probleme--zic asta fiindca 1/2 din mobila a fost instainata si inlocuita cu alta .sau dat valorile aproape cele avut in prima expertiza
ultima reexpertizare a imobilului a de4curs aproape normal ramanand sa faca expertul fisa sau cum se cheama -raportul de evaluare .sau facut masuratori.la garaj,doamna a refuzat sa mearga invocand ca nu stie ca nu o intereseaza...a mers procuratoarea(mama),avocatul si exp. dar acesta doar a vazut si nu a facut nimic,nici poze ,nici masuratotoir ii-au zis vecini i garajului ca e distrus,ca inauntru locuiesc oameni ai strazii ,se vedeau usile rupte.ruginite, indoite . nu a vrut sa intre ca se simte rau,ca e bolnav,dar au intrat cei care au fost si am facut noi poze cu saltelele din interior, scaun-fotoliu si sticle goale,resturi de lumanari.vecini au spus ca acel garaj sa construit prin bunavointa lor ca lau aceptat pe proprietar sa su deze de peretii longitudinali 2 usi de tabla si 3 table pt petetele di spste paralel cu usile- si barele de acoperis .surpriza a fost ff mare.(mentionam ca pe expert l-am gasit in apartamentul fiului si desi venisem ce 10 min .mqidevreme ,nu ne-a asteptat....am tras niste concluzii..apartamentul a fost sub evaluat ,nu sa tinut cont de valoarea de piata ,a scazut "N" SUME SI AP.DE 3CAMERE,CONF I ,ETAJ 6 CU MODIFICARI SPORITE: GEAMURI TERMOPAN LA DORMITOARE,GRESIE NOUA ,FAIANTAT TOT CESE CEREA.INSTAL NOI,/SANITARE SI ELECTICE/ CENTRALA PROPRIE MOBILAT PE C0OMANDAA FOST EVALUAT LA 1.410.000.000L3I VECHI si garajul la 132000000mil lei vechi
deci vam explicat ce garaj e ! la apartament a facut ex-sotia ca spatiu reiesit din masuratori fata de cadastru e mai mare cu 1metru si ceva. noi am facut obiectiuni la garaj ca suma e mare si nici nu a facut ninic decat a copiat vechea expertiza a celei ce o facuse acum 4ani
la urmatoarea sedinta ,ex sotia a inteles ca spstiul provine din modificarile inerioare iar la noi surpriza a fost FF MAREE IN URMA EXPERIZEI FACUTE GARAJULUI(2pereti care stau sa cad si un acoperis din placi de azbest afost evaluat la 141.000.000.mil lei
acelsi expert semneaza 2 expertize cu sume in crestere nu a tinut cont cai facut in regie proprie,de uzua masiva ca sta sa cada si de nu cade li darama cei 2 vecini pt astopa acel foc ar de pericol si il echivaleaza la3160de euro

am vrut atunci sa ii dam un ziar sa vada pretul pieti si nu a vrut a zis ca isi cumpara ..nici nu sa uitat NUVORBIM DE ZONA ,intot orasul garaje solide ,cu lumina ,pavate variaza intre 1300 euro si 1700 euro(ziarul RAID)
FATA DE ACESTE FAPTE AVOCTUL SI SPUS PNCTUL DE VEDERE CERAND REEXPERTIZAREA GARAJULUI SAU SA FIE CHEMAT SA E4XPLICE DE UNDEA SCOS ACEA SUMA FATA DE CELE CONSTATATE .si am spus ca nu atinut cont nici de val de piata .d-na judecator a sugrtat sa ii aducem act doveditor ca preturile sunt mici ,un act de vanzare coumparare.va intreb de unde sa iau? am fost la un birou notrial si mi sa spus ca nu au incheiat asa cev in anul acesta DAR nici nu ar pute sami dea cai e consderat SCRET,E ACt PRIVAT..
CE SA FAC? CUM,POT JUSTIFICA ? AM SA PREZINT PLANSE MARI cu fotografii tip A4 ,MZI MULTE publicatii
AVOCATUL ZICE SA FACEM O EXPERTIZA EXTRA JUDICIARA.DAR ALTCINEVA MIA ZIS CA DAU BANI DEGEABA CA NU E RECUNOSCUTA DE JUDECATORIIN INSTANTA .VA ROG, VA IMPLOR AJUTATI-MA ,ce tre sa fac/? ma tem ca ma trezesc ca mil darama si dupa ce bani nu sunt ma incarc si cu o suma enorma..metionez ca garajul lam cumpart cu loc cu tot ,nu sa cumparat pamaantul si apoi garajul
am scris mult,ierati-ma dar am vrut sa rfiu inteles
multumesc,

Cel mai recent răspuns: etudor , utilizator 15:33, 14 Martie 2009
expertizele extrajudiciare nu sunt luate in considerare de catre instanta.
multumesc pentru raspuns. TOTUSI VA ROG INDRUMATI-MA CE SA FAC SA INDREPT CE UN OM IRESPONSABIL A FACUT CU BUNA STIINTA.NU POT LASA ACEASTA apreciere la asemenea suma astronomica .care e URMATORUL PAS LEGAL.care sa fie luat in calcul de instanta?
e a doua oara cand pun in discutie un subiect dificil si nimeni nu vrea sa imi raspunda..daca deranjez cu o astfl de problema ,va rog sa imi spuneti...sunt in dilema ..mai am o saptamana pana la termen si nu stiu cum sa procedez..cui sa ma adresez pentrca nici un garaj din romania in faza in care este descris nu poate fi cotat la 3410 euro - suma exacta.

poate ,totusi cineva imi va intinde o mana de ajutor
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrbare,va rog.... etudor etudor buna ziua! va rog daca se poate sa- mi spuneti si mie care e rostul efectuarii unei expertize exrajudiciare? ( Facuta de un expert ce figureaza pe lista CET-R ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog !- partaj; expertize etudor etudor buna ziua dupa divortul meu de sotie ,am purces la partaj. suntem in faza de rejudecare. s-au facut rexpertizarea bunurilor. s-au depus obiectiuni de ambele ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am si eu o intrebare legata de evaluarea unui imobil ... Ioanis23 Ioanis23 Buna seara! Am si eu o intrebare legata de evaluarea unui imobil intr-un proces de partaj, asa ca o sa va spun pe scurt iar daca este nevoie, voi atasa si ... (vezi toată discuția)