avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Sponsorizare studenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Sponsorizare studenti

Sunt angajata la o societate, iar in acelasi timp urmez si cursurile unei facultati. Firma poate sa-mi sponsorizeze taxa de studii, iar aceasta poate fi deductibila din impozitul pe profit? (mentionez faptul ca administratorul societatii este unul dintre parinti, dak acest lucru afecteaza in vre-un fel sponsorizarea)
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 18:22, 12 Martie 2009
In codul fiscal la art. 21 se precizeaza:

"(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.
(2) Sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri si:
......
h) cheltuielile pentru formarea si perfectionarea profesionala a personalului angajat;"
- daca asociatul sau administratorul este angajat in firma atunci se incadreaza in limitele impuse de codul fiscal.
Deci, nu trebuie tratata ca o sponsorizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile marianamoraru marianamoraru O societate comerciala din Romania achizitioneaza produse ortopedice(implanturi) de la o firma din CEE si le vinde in tara catre unitati ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu instruire - din profit ? adriantemax adriantemax Am gasit urmatorul articol http://www.formare.info/corner/?p=1400 As dori sa stiu in ce mod se poate face deducerea cheltuielilor cu niste cursuri direct ... (vezi toată discuția)
Donatie stoc de marfa ionela11 ionela11 Buna ziua. Am un stoc de marfa (haine) pe o firma si vreau sa fac o donatie din acest stoc catre o asociatie.In limita a ce suma pot face donatia?sau cum ... (vezi toată discuția)