avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragerea plangerii pt lovire = anularea sanctiunii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragerea plangerii pt lovire = anularea sanctiunii administrative?

Daca persoana vatamata isi retrage plangerea depusa la sectia de politie ,mai exista posibilitatea sa fiu sanctionat printr-o amenda administrativa ? mentionez ca figurarea in evidentele politie cu o sanctiune administrativa m-ar incurca f mult in admiterea la facultatea pe care vreau sa o urmez.
Ps :care este timpul maxim de retragere a unei plangeri ? Multumesc
Retragerea plangerii sau impacarea partilor se face pe tot timpul procesului penal pana la ramanerea definitica a hotararii, sau pana la ordonanta procurorului prin care se aplica eventual o amenda administrativa.
.
Daca persoana isi retrage plangerea, sau va impacati nu se mai aplica nici amenda administrativa si nic o pedeapsa penala.

Problema se pune pentru ce fel de infractiune sunteti cercetat, intrucat nu pentru toate infractiunile este aceasta prevedere.
Retragerea plingerii se poate face oricind pina la pronuntarea unei hotariri. Insa mai trebuie ca fapta sa nu fie considerata contraventie, de un pericol social mai mic decit infractiunea pentru a nu fi sanctionat in nici un fel.
Sunt cercetat pentru lovire .Victima a primit un certificat medico-legal cu 4 zile de ingrijiri medicale. Dupa cateva zile de la depunerea plangerii ,victima,a fost de acord sa-si retraga plangerea insa cand ne-am prezentat la politie D-nul care se ocupa de dosarul nostru nu era prezent ;un coleg al dasnsului spunandu-ne ca-i va transimte ca a fost cautat iar noi sa asteptam sa fim contactati telefonic. Au trecut 4zile si nu am primit nici un telefon. Mentionez ca eu am dat declaratie pt ceea ce sa intamplat intre mine si victima. In concluzie ,daca victima isi retrage plangerea nu voi fi sanctionat cu nimica (nici administrativ ,nici penal)? MULTUMESC PENTRU PROMPTITUDINE
Penal nu veti mai fi sanctinat in niciun caz.
E posibil sa va fi aplicat anterior o amenda, spre exemplu pt tulburarea linistii publice.
Daca nu s-a aplicat amenda pana acum nu se va aplica o amenda administrativa in intelesul Codului Penal.

avocat Claudiu Lascoschi
Asa cum sa aratat ,aveti posibilitatea inpacari. Plingerea poate fi retrasa,acum sau intr-o alta faza a procesului.In aceste conditii nu veti pati nimic.Organul de politie va trebui sa dea solutie legala,printrun referat cu propunere,catre procuror,care la rindul sau va dispune.

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenda administrativa handsu handsu In cazul retragerii plangerii penale a partii vatamate invinuitul ( in aceasta calitate pana la retragerea plangerii) poate fi amendat adminidtrativ de catre ... (vezi toată discuția)
Frauda informatica - legea 161 / 2003 ContSters110037 ContSters110037 Buna ziua, As dori sa stiu daca , acuzat fiind in baza legii 161, in cazul in care victima renunta la (retrage) plangerea, se inceteaza urmarirea penala. ... (vezi toată discuția)