avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda informatica - Legea 161 / 2003
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda informatica - Legea 161 / 2003

Buna ziua,
As dori sa stiu daca , acuzat fiind in baza legii 161, in cazul in care victima renunta la (retrage) plangerea, se inceteaza urmarirea penala. Totodata as dori sa va intreb care este pedeapsa in cazul in care sunt gasit vinovat. Mentionez ca prejudiciul este de 150-200 Euro si am mai avut 2 dosare in trecut care au fost inchise, primind o amenda administrativa de 350 lei (achitate). Exista posibilitatea ca la cererea victimei sa nu fie posibila incetarea urmaririi? Mentionez ca victima doreste de buna voie sa retraga plangerea in cazul in care se inceteaza urmarirea. Care ar trebui sa fie demersul victimei in cazul de fata? Ce am de castigat/pierdut in cazul in care recunosc/nu imi recunosc fapta.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:51, 22 Noiembrie 2010
In cazul infractiunilor din Legea 161/2003 retragerea plangerii nu are niciun efect asupra dosarului; cercetarile continua.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Da, persoana nu isi poate retrage plangerea.
Dar poate exista posibilitatea de a se aplica amenda administrativa in acest caz.
O problema poate fi aceea ca ati mai fost sanctionat anterior cu amenda administrativa...

avocat Claudiu Lascoschi
Faptul ca ati mai savarsit astfel de fapte , v-ar putea crea probleme de data asta ...
Persoana poate renunta la pretentiile pe care le are asupra dvs , insa latura penala trebuie solutionata in continuare , nefiind conditionata de renuntarea la pretentii din partea partii vatamate .
Referitor la pedeapsa care poate fi aplicata , nu stim ce fapta ati savarsit . Oricum se va tine cont si de circumstantele existente in dozarea unei pedepse in cazul in care veti fi gasit vinovat .
Este greu de spus cat de mari ar fi sansele pentru a se aplica doar o amenda administrativa si de aceasta data.Ati perseverat infractional.
Dupa parerea mea ar trebui sa va angajati un avocat si sa incercati sa va aparati pana sa fiti trimis in judecata.
Avocatul va poate formula memorii motivate.Cred ca ar cam fi singura sansa reala de a putea primi doar o amenda administrativa.
Depinde si cum se va aprecia pericolul pe care il prezentati pentru societate...

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. In momentul de fata sunt acuza pentru infranctiunea informatica de a accesa contul de Orange a unei persoane, din contul carei am transferat 50 de euro si tot pe baza aceluiasi cont am achizitionat un telefon mobil in valoare de 150 de euro. Acestea implica si ridicarea telefonului de la curier pe un nume si serie de buletine a unei persoane inexistente cred , dar pe semnatura mea.

In cazul in care nu as beneficia de aceste memorii motivate din partea unui avocat, si as fi gasit vinovat, avand in vedere circumstantele dosarului mai vechi ( cel pentru care am platit amenda administrativa ), care ar fi cea mai mare pedeapsa pe care risc sa o primesc?

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii pt lovire = anularea sanctiunii administrative? islagall islagall Daca persoana vatamata isi retrage plangerea depusa la sectia de politie ,mai exista posibilitatea sa fiu sanctionat printr-o amenda administrativa ? ... (vezi toată discuția)
Doua infractiuni what what sunt acuzat de 2 infractiuni distrugere alin.1 si incaerare daca sunt gasit vinovat ce pedeapsa pot primi? va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Am o problema grava cineva89 cineva89 daca ma poate ajuta cineva....pentru fals in declaratii care este pedeapsa sau care sunt consecintele? :((.cineva a facut un accident de masina si era in ... (vezi toată discuția)