avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda informatica - Legea 161 / 2003
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda informatica - Legea 161 / 2003

Buna ziua,
As dori sa stiu daca , acuzat fiind in baza legii 161, in cazul in care victima renunta la (retrage) plangerea, se inceteaza urmarirea penala. Totodata as dori sa va intreb care este pedeapsa in cazul in care sunt gasit vinovat. Mentionez ca prejudiciul este de 150-200 Euro si am mai avut 2 dosare in trecut care au fost inchise, primind o amenda administrativa de 350 lei (achitate). Exista posibilitatea ca la cererea victimei sa nu fie posibila incetarea urmaririi? Mentionez ca victima doreste de buna voie sa retraga plangerea in cazul in care se inceteaza urmarirea. Care ar trebui sa fie demersul victimei in cazul de fata? Ce am de castigat/pierdut in cazul in care recunosc/nu imi recunosc fapta.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:51, 22 Noiembrie 2010
Si cu avocat ar fi f greu...
Exista si riscul aplicarii unei pedepse cu executare.
Da, infractiunea se repeta. Va trebui sa fiti reprezentat de un avocat inca din faza de urmarire penala. Nu conteaza prejudiciul, iar retragerea palngerii nu inlatura raspunderea penala.
Succes!
Da,riscul de a comite noi infractiuni trebuie estompat.Daca se va considera ca reeducarea nu se poate face decat in regim de detentie veti ajunge la inchisoare.
Ati inteles cat de necesar este ca avocatul dvs. sa isi dea silinta si sa va apere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii pt lovire = anularea sanctiunii administrative? islagall islagall Daca persoana vatamata isi retrage plangerea depusa la sectia de politie ,mai exista posibilitatea sa fiu sanctionat printr-o amenda administrativa ? ... (vezi toată discuția)
Doua infractiuni what what sunt acuzat de 2 infractiuni distrugere alin.1 si incaerare daca sunt gasit vinovat ce pedeapsa pot primi? va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Am o problema grava cineva89 cineva89 daca ma poate ajuta cineva....pentru fals in declaratii care este pedeapsa sau care sunt consecintele? :((.cineva a facut un accident de masina si era in ... (vezi toată discuția)