avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am o problema grava
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am o problema grava

daca ma poate ajuta cineva....pentru fals in declaratii care este pedeapsa sau care sunt consecintele?
:((.cineva a facut un accident de masina si era in stare de ebrietate.....la gasit pol si i-a facut dosar penal...la 2 sapt de la accident a aparut o lege cum k daca faci accident si nu exista victime asigurarile repara masina fara dovada de la politie.eu am declarat k am facut eu accidentul respectiv si acum s-a descoperit totul....firma de asigurari a retras banii dati la service.....iar masina a ramas in service...in conditiile astea eu cum voi fi pedepsita?
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2009
cineva89, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:35, 2 Martie 2009
In conformitate cu prevederile codului penal:
ART. 292 Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Poate deveni grava,problema dvs.,daca conform art.292 c.p. a produs consecinte ...Nu trebuie sa va panicati. Se gasesc solutii. Sanctionarea cu o amenda,nu poate fi asa grva....
Incercati sa consultati verbal un avocat intr-un mediu privat.
Solutiile pot fi diferite.
Se poate ajunge la o pedeapsa penala sau la o amenda administrativa.
Dar, trebuie foarte bine cunoscuta situatia de fapt si consecintele concrete ale faptei.
Se poate intampla ca fapta sa nu constituie infractiune.

avocat Claudiu Lascoschi
Adevarat. Dar intrebarea era simpla. Care este pedeapsa si consecintele. Intr-un cuvint- INCADRAREA JURIDICA-. Cit priveste existenta sa inexistenta faptei ,nu a intrebat nimeni.:)
Logica mea spune ca o persoana inainte de a se gandi la inchisoare sau la cuantumul pedepsei se intreaba mai inainte daca e vinovata de comiterea unei infractiuni potrivit legii penale.
Se incalca prezumtia de nevinovatie daca gandim altfel si riscam sa incalcam Constitutia care are si ea o logica in acelasi sens gandit de mine.:)
Dar, evident ca daca nu exista discutii verbale persoana va ramane nelamurita.Si dreptul la consultarea unui avocat este la aprecierea persoanei.De ce sa gandim ca o persoana este vinovata daca poate ca este nevinovata.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii false venit penrtu subventie caldura=caz penal? s.mariana s.mariana Buna ziua! Doresc sa intreb spcialistii daca o persoana impotriva careia s-a facut o declaratie la politie pentru declaratii false de venit printr-o cerere la ... (vezi toată discuția)
Consecinte la infractiuni AhmanBogdan AhmanBogdan Buna ziua . Ma numesc Ahman Bogdan asi vrea sa stiu si eu doriti sa ma ajutati . Sunt cercetat in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunilor ... (vezi toată discuția)
Complicitate la fals in declaratii dragutz dragutz salut ! am o intrebare? la falsul in declaratii art.292 CP se admite complicitatea ? (vezi toată discuția)