avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratii false venit penrtu subventie caldura=caz ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratii false venit penrtu subventie caldura=caz penal?

Buna ziua!
Doresc sa intreb spcialistii daca o persoana impotriva careia s-a facut o declaratie la politie pentru declaratii false de venit printr-o cerere la primaria locala in vederea obtinerii subventiei maxime la caldura pentru iarna 2009-2010 poate fi considerat caz penal.Mentionez ca persoana respectiva a facut acelasi lucru si pentru iarna 2008-2009,este angajata la compania furnizoare de gaze cu contract de munca per.nedeterminata si are gestiune.In ce masura poate fi afectat cazierul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:29, 8 Ianuarie 2010
Eu cred ca in cazul despre care vorbiti,sunt incidente prevederile art.292 c.pen.,privind falsul in declaratii,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda
Buna ziua,
Puteti fi acuzata de fals in declaratii.;)
ART. 292 Cod Penal
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
In aceasta situatie in care se intra sub incidenta art.292 CP ce sa inteleg prin acest SAU inchisoare...SAU amenda.Prin ce se poate diferentia.Poate fi afectat cazierul ?Dupa cum va spuneam e vb.de o persoana care are gestiune.Isi poate pierde serviciul?
Dozarea pedepsei,in functie de circumstantele savarsirii faptei,de persoana inculpatului,de atitudinea sa in timpul cercetrilor,de circumstantele personale ale inculpatului,ii apartine instantei.
Deci judecatorul este cel care va stabili pedeapsa in functie de cele aratate mai sus,in limitele prevazute de lege.
Multumesc!Dar mai departe va rog sa-mi spuneti daca indiferent de pedeapsa conf.CP art.292 acesata va afecta cazierul?Va spuneam ca pers.respectiva are gestiune.Poate avea probl.la servici?

Alte discuții în legătură

Furt supermarket emiliades emiliades am fost surprinsa de agentii de paza a unui supermarket dupa ce am sustras un parfum Tester in val de 39 lei in care mai erau cativa mililitrii de parfum si o ... (vezi toată discuția)
Amenda!!!! madonnel madonnel buna ,daca va rog sa-mi spuneti:daca se ia amenda penala ,cat timp este patat cazierul,pt furt! (vezi toată discuția)
Furt din hipermaket carrefour. deea18butterfly deea18butterfly Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau ... (vezi toată discuția)