Buna ziua , am si eu o problema cu concubinul mamei mele ... au locuit 6 ani in casa mea de la tara unde eu sunt proprietar , de curand a batut-o pe mama mea . Aceasta a plecat din casa mea de la tara si a venit la mine deoarece nu mai vrea sa stea cu el pentru ca este un tip agresiv . A mers la medicul legist , acesta i-a eliberat un certificat medical cu ingrijiri medicale de 3 zile cu care a mers impreuna cu mine la postul de politie rurala din zona respectiva . A dat o declaratie ea ce si cum s-a intamplat , iar eu i-am solicitat verbal si in scri domnului Agent Sef sa intervina pentru evacuarea acestuia din imobilul meu ! Agentul de politie ne-a luat la el in masina si impreuna am mers la casa mea de la tara . Ajunsi acolo , l-am gasit pe concubinul mamei mele acasa , spunandu-ne ca el nu vrea sa paraseasca imobilul . Tin sa precizez ca respectivul concubin Nu are buletinul , flotant sau nici un fel de act pe adresa mea de la tara !
Agentul Sef ne-a spus ca el nu are ce sa faca pentru a-l evacua pe respectivul concubin din casa mea si sa ma adresez unei instante de judecata in obtinerea unei sentinte de evacuare fata de persoana respectiva !
Imi puteti recomanda alta varianta fata de ceea ce mi-a spus Agentul pentru a-l evacua pe acest individ ???
Puteti merge si pe varianta plangerii penale cu conditia sa il notificati inainte pe locuitorul imobilului in vederea parasiri casei , in scris, prin executor. Este insa posibil ca din pacate organele de cercetare penala sa nu se implice cum se cuvine in solutionarea problemei avand in vedere relatiile de familie existente intre dvs. Merita incercat si depinde cum puneti problema.
Succes!
plangere penal? pentru ce? tulburare de posesie? doar a locuit acolo 6 ani! nu mai pun problema ca in baza OUG 97/2005 ( art. 36 ) avea obligatia de a anunta acest aspect organelor de politie. e strict o problema de instanta de judecata. in acest caz politistul a avut dreptate. chiar a facut mai mult decat era obligat.
Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.
În cazul în care fapta se săvârşeşte de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună, în timpul nopţii sau prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
Pentru fapta prevăzută în alin. 1, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
din ce am inteles locuinta este folosita de catre concubin. nu vad unde este violarea de domiciuliu. este evident faptul ca este un litigiu civil. daca unii avocati dau dovada de comoditate si doresc ca altii sa stranga probe pentru ei =D> , dar informatia trebuie sa o dam corect, obiectiv indiferent pe cine aparam ( reclamat sau reclamant ):rtfm:
Intr-adevar, nu poate fi vorba de violare de domiciliu in situatia prezentata. Poate incerca sa solicite instantei competente emiterea unui ordin de protectie conf.Legii 217/2003 republicata,solicitand evacuarea agresorului din locuinta avand in vedere situatia prezentata, cu toate ca este o masura provizorie poate rezolva aceasta problema relativ repede.