avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Prestari servicii intracomunitare, angajati
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Prestari servicii intracomunitare, angajati

Buna ziua,
O societate doreste sa incheie contracte de prestari servicii (constructii, finisaje, instalatii) cu diverse persoane fizice si juridice din Franta.
1- avand in vedere ca angajarii sunt din Romania cum trebuie sa procedez pentru ca ei sa poata lucra legal la clientul meu din Franta. E suficient ca este angajat pe firma din Romania sau mai trebuie sa fac si altceva (sa raportez la echivalent ITM din Franta de ex).
2- daca lucrez cu persoane fizice este in regula ca ei sa imi verse banii in cont, in acest fel mai am nevoie de casa de marcat.
3- am inteles ca trebuie sa facturez fara TVA, sa scriu pe factura neimpozabil in Romania, iar clientul sa plateasca tva in Franta. E corect? Acest principiu se aplica si pt persoane fizice?
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Prestari de servicii intracomunitare simona2 simona2 Am o societate nou infintata, in ianuarie 2012, in Bucuresti, neplatitoare de tva, care va prest aservicii, constrcutii-finisaje, in Franta( locul prestarii ... (vezi toată discuția)
Tva 2010 - servicii pt.o societate din alt stat cristian_conea cristian_conea Sunt derutat de noile prevederi referitoare la TVA. Sunt titular de intrepr.individuala, inregistrat in scopuri de TVA si prestez servicii (in Romania) pt.o ... (vezi toată discuția)
Factura pentru persoana fizica din ue frunzulita4 frunzulita4 Buna ziua. Am o firma si pana acum am prestat servicii de web design altor firma. Am o ocazie de a colabora cu 2 persoane care nu au firma. As dori sa stiu, ... (vezi toată discuția)