avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prestari de servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prestari de servicii intracomunitare

Am o societate nou infintata, in ianuarie 2012, in Bucuresti, neplatitoare de tva, care va prest aservicii, constrcutii-finisaje, in Franta( locul prestarii Franta).Societatea va cumpara si materialele de constructie necesare, din Franta, si va factura cu deviz. Trebuie sa ma declar ca platitor de tva, pana la 35.000 cifra de afaceri sunt scutit da tva, in acest caz. Daca trebuie sa ma declar ca platitor de tva, cum imi recuperez tva de la achizitii de materiale, il facturez mai departe catre beneficiar, care vor fi persoane fizice( unele persoane sunt platitoare de tva).
In ceea ce priveste salariatii, voi avea nagajati din Romania, care vor presta serviciile de constructii in Franta. Trebuie sa-i detasez ? Ce conditii trebuie sa indeplineasca societatea: ce salariu brut este obligatoriu?am voie sa le platesc diurna si care este valoarea?pot sa- detasez toti salariatii, la inceput vor fi doi angajati? si care sunt conditiile pentru obtinerea formularului A1, de la Casa de Pensii ?
Va multumesc anticipat!
Simona Matei
Cel mai recent răspuns: simona2 , utilizator 11:39, 5 Februarie 2012
Pentru a putea presta servicii in comunitatea europeana societatea trebuie sa fie inscrisa in Registrul Operatorilor Intracomunitari - art. 158 indice 2, prestari servcii litera c). De asemenea, conform aceluiasi articol, dar alin. 8, "nu pot fi înscrise în Registrul Operatorilor Intracomunitari persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1".

In privinta obtinerii formularului A1, societatea dvs. va trebui sa dovedeasca faptul ca are activitate consistenta in tara. De asemenea, trebuie sa-si asume o serie de obligatii si sa respecte si anumite conditii impuse de statul in care va detasa angajatul respectiv. Vi se va mai cere sa faceti dovada ca aveti contracte in derulare pe teritoriul Romaniei care acopera perioada de detasare, ca nu aveti datorii la bugetul de stat, vi se cer balante analitice, declaratii din partea angajatilor ce urmeaza a fi detasati, declaratie din partea administratorului societatii, adeverinte de la organul fiscal, ITM, Casa de Pensii.

Multumesc pentru raspuns, inteleg ca trebuie sa ma declar platitor de tva in primul rand, dupa care sa ma inscriu in ROI, altfel nu voi putea sa prestez servicii in Franta.Va rog sa ma corectati, daca nu am inteles bine.
In ceea ce priveste salariatii, cu cat timp inainte de ai detasa trebuie angajati. Unde pot sa ma informez despre conditiile impuse de statul unde sa va face detasarea, respectiv Franta, ?
Avand in vedere ca se vor cere balante analitice pentru obtinerea formularului A1, dupa ce perioada de la data infintarii pot sa-mi desfasor activitatea in alta tara.
Simona Matei
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
simona2, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea formularului a1 Tkglobal Tkglobal Doresc sa stiu daca o firma nou infintata poate sa detaseze muncitori in strainatate si de asemenea conditile care trebuiesc indeplinite de angajator si ... (vezi toată discuția)
Factura comision client extern alina1977 alina1977 Societatea noastra este neplatitoare de tva si emite factura catre o firma din Franta reprezentand comision (noi gasim clienti in Romania pt firma din Franta, ... (vezi toată discuția)
Formularul a1 nicoletavaly nicoletavaly Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am un prieten care munceste in Italia intr-un santier naval de mai bine de 10 ani. Vazand ca sunt firme ... (vezi toată discuția)