avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura comision client extern
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura comision client extern

Societatea noastra este neplatitoare de tva si emite factura catre o firma din Franta reprezentand comision (noi gasim clienti in Romania pt firma din Franta, acestia factureaza direct catre clientii din Romania si noi emitem factura pt firma din Franta pt comisionul nostru). Ce obligatii avem noi, firma din Franta fiind platitoare de tva, tb sa ne inregistram si noi in scopuri de tva? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:35, 28 Iunie 2011
Da, trebuie sa va inregistrati in scopuri de TVA si in Registrul Operatorilor Intracomunitari inainte sa incepeti prestarea serviciilor.
Dar nu gasesc in decontul special 301 unde sa declar prestarile de servicii. Banuiesc ca tb sa am aceeasi suma si in declaratia 390
serviciile le declarati numai in 390.
nu dvs. sunteti persoana obligata la plata taxei, deci nu depuneti formular 301.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)
Factura prestãri servicii intracomunitare laurentiu.mihai laurentiu.mihai Salut, Am o mică întrebare. Am un PFA neplătitor de TVA pe partea de consultanţă de marketing şi acum am prins un contract cu o firmă din Polonia. ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare ioanatodi ioanatodi Firma din Romania neplatitoare de tva se inregistreaza in Registrul Intracomunitar datorita faptul ca presteaza servicii in spatiul UE si se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)