Buna ziua
Va rog, ajutati-ma intr-o situatie
Gestiunea societatii este tinuta in comun de doua gestionare. La inventar s-a descoperit o lipsa la gestiune destul de mare. Acum, stiind (din spusele celeilalte....:-/) ca una din gestionare are cea mai mare parte din vina, vrem sa-i desfacem contractul de munca disciplinar. Avand in vedere ca au fost co-gestionare,pot sa fac eu acest lucru si chiar sa deschid actiune in instanta pentru raspundere patrimoniala doar impotriva ei, nu si a celeilalte? Pot sa chem la cercetare disciplinara prealabila numai pe cea pe care o consideram vinovata?
Gestionarele erau si vanzatoare, si se presupune ca cea careia dorim sa-i desfacem contractul, vindea marfa la un pret incorect si, de multe ori, nu dadea restul corect.....Va dati seama ca alte dovezi nu am la ceea ce s-a putut intampla, ci ma bazez doar pe ceea ce au declarat ele in scris. Le-am luat un angajament de plata, fiecare trebuind sa achite jumatate din paguba, insa nu stiu ca sa fac cu cercetarea disciplinara....Si apoi, decizia de incetare disciplinara a contractului trebuie data in termen de 30 de zile de la data intocmirii procesului verbal de constatare sau de la data procesului verbal al cercetarii disciplinare?
Sper sa-mi raspunda si mie cineva....caruia ii multumesc pt timpul acordat.
Buna seara,
Din punctul meu de vedere dumneavoastra ca manager, patron .....aveti ceva probleme in magazin :
Spune-ti ca gestiunea este tinuta la comun de catre cele doua vanzatoare....ele la schimb de tura isi preda casa :efectivul sertarului,card,bonuri de masa,...da...trebuie si este,
iar cea care inchide magazinul la fel pentru tura de dimineata,:-/
Iar mentiona-ti ca una din gestionare (din spusele celeilalte) are parte de vina mai mare
Din punctul meu de vedere o au cei care conduc magazinul,nu vanzatoarele.
Mai mentiona-ti ca vindea marfa la pret incorect, sau, ca nu dadea restul corect......Un magazin de orice natura care este el are preturi afisate, orice modificare de pret sa aplica in ziua respectiva, iar un vanzator care vinde la un client cu un alt pret ,aveati pana acum o groaza de plangeri si controale si amenzi bineinteles in fiecare zi,:-/
Daca vanzatorul care a vandut clientului marfa cu preturi mai mari......clientul ce face se uita la ecusonul lui.....deci vanzatoarele nu au ecusoane si uniforma,:-/
Pentru a vedea plangerile din partea clientilor dumneavoastra trebuie sa aveti in magazin Cartea ...unde clientul spune cel doare,:-/
Ati mai mentionat ca nu aveti dovezi decat ce au spus ele......Pentru buna desfasurare in magazin , clienti, vanzator, trebuie sa existe camere de supraveghere...iar dumneavoastra ori nu aveti ori nu inregistrati.....in ziua asta vreau sa ma duc si sa vad pe camere ce fac angajatele mele....deci...nu stiti, nu aveti probe =D>
Din punctul meu de vedere, problema este la dumneavoastra, nu la angajata...actele cine la face ...contabila..ori asistentul manager ...de ce nu au vazut lipsa...angajatele la shimb de tura intre ele ,de ce nu a spus nimeni nimic :stunned:
Iar dumneavoastra faceti in fiecare luna inventarul asa vedeti mai repede lipsa in gestiune,sau la saptamana cum doriti.
Vreti sa faceti cercetare disciplinara doar la una...:-/ ...
Inventar cu probleme
Beauty
Buna ziua
As dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face un inventar corect
M-am angajat la o firma in functia reprezentat vanzari si timp de 1 ... (vezi toată discuția)