avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ore suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ore suplimentare

Buna ziua,

Ma intereseaza daca la programul de munca 12/24, 12/48 se calculeaza ore suplimentare.
Ex: luna iun' 13 - 124 ore de zi
- 56 ore de noapte
Total ore de realizat luna iun. 152
Total ore realizate de angajat 180
Cele 28 de ore sunt suplimentare?
Adica se platesc o data ca ore de noapte si inca o data ca ore suplimentare?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kitty_26g , utilizator 15:50, 11 Iulie 2013
orele suplimentare, cred ca este un program pt personal de paza, se platesc separat adica:
luna are un total de 152 ore la care se adauga 28 ore suplimentare si pentru orele noapte un procent de 25% din salariul de incadrare. Dupa codul muncii cele 28 de ore suplimentare trebuie sa fie date ore libere in termen de 30 de zile dar majoritatea salariatilor le vor platite si atunci se ia o declaratie din partea sal. ca este de acord sa renunte la liber si sa fie platite
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ore suplimentare florin102 florin102 Va scriu pentru prima data si am nevoie extrem de urgent de un rspuns de la D-vs. Lucrez la o companie pe baza unui CIM pe durata nedeterminata.Contractul ... (vezi toată discuția)
Plata ore sarbatoare legala MihaDanaa MihaDanaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o speta: Un angajat lucreaza in luna iunie 169 ore din care 24 sunt sarbatoare legala. Norma pentru luna Iunie este de ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de sarbatoare legala naepot naepot Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala. Ex. luna ... (vezi toată discuția)