avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA

sc cu decont tva trimestrial , in 22.05.2013 ANAF a anulat din oficiu inregistrarea in scopuri TVA, mentionez ca am depus deconturi in 0 , ce trebuie sa fac sa revin la calitatea de platitor TVA
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:48, 11 Iulie 2013
Dvs vi s-a anulat inregistrarea in scopuri de tva conform Codului fiscal, art 153, alin 9, litera e)
[ link extern ]

Pentru a reveni la calitatea de platitor de tva veti proceda conform aceluiasi articol ain (9^1), litera d, adica veti depune:

-cerere de inregistrare in scopuri de TVA, formular 099
[ link extern ]

-declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca veti desfasura activitati economice cel mai tarziu in cursul lunii urmatoare celei in care solicitati inregistrarea in scopuri de TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redevenire platitor tva goe1973 goe1973 In urma cu 1 an mi-a fost anulat codul TVA (declaratiile au fost puse pe 0 nedesfasurand nici un fel de activitate)Avand in vedere ca am depasit 180 zile nu ... (vezi toată discuția)
Anulare cod de inregistrare in scopuri de tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Pentru o firma care are codul de TVA anulat din oficiu pt motivul ca nu a depus decontul doua trimestre consecutiv incepand din 1 februarie are urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Iesire platitor tva tampau gabriela tampau gabriela SC a avut codul de tva anulat din oficiu din 01.10.2012( motivul fiind depunerea a 2 declaratii trimestriale cu 0 ) . Din 01.01.2013 s-a facut cerere pentru ... (vezi toată discuția)