As dori sa va rog daca puteti sa-mi spuneti cand am dreptul la ajutorul de somaj in urmatoarea situatie :am lucrat la o firma pana pe 15 octombrie 2008 si apoi mi-am facut angajarea la alta firma dar contractul e cu data de 21 octombrie si aici lucrez si in prezent .Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra!
Pentru a indeplini conditiile pentru a primi indemnizatia de somaj trebuie sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 luni.
Pentru toate detaliile, cititi, va rog acest topic : www.avocatnet.ro/content/for...
Asta am inteles problema este cu perioada intre 15 si 21 octombrie cand s-a inchis cartea de munca si s-a deschis de cealalta societate.Nu ma afecteaza aceasta pauza ?
Nu este vorba de nici o problema.
Legiuitorul NU specifica sa aveti 12 luni lucrate consecutiv, fara intrerupere, in ultimele 24 luni. Nici macar nu se face referire daca este vorba de ultimele 12 luni din cele 24 sau primele.
Drept urmare, calculul se face cumulativ, insumand toate perioadele lucrate in ultimele 24 luni. Daca, aveti cumulat minim 12 luni, indepliniti conditiile.:)
Intrebare despre somaj
floby
Buna ziua. As dori sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema.
Lucrez din august 2006, iar in februarie 2007 mi s-a incetat contractul de munca(pe perioada ... (vezi toată discuția)