avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu ma pot intabula
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu ma pot intabula

in 2009 am cumparat un teren cu acte in regula la notar numai ca acesta nu mia facut intabularea. acumrs sa o fac si mia zis ca nu se poate ca este intabulat din 2010 fostul proprietar . ce este de facut ? eu am actul de vanzare cumpararare si dezmembrare
Cel mai recent răspuns: Ioana Catalina Pipirigeanu Nechita , Consilier juridic 07:14, 12 Iulie 2013
Sa inteleg ca dumneavoastra ati cumparat o suprafata de teren in baza unui contract de vanzare cumparare cu dezmembrare. In mod normal, in urma perfectarii actelor, notarul opreste un exemplar din contract, documentatia totala si cate una din cele 2 documentatii dezmembrate pt a fi depuse la cartea funciara pentru intabulare. Tot de la notariat dumneavoastra ar trebui sa ridicati incheierea de intabulare pe numele dumneavoastra pt suprafata de teren pe care ati cumparat-o, iar vanzatorul incheierea de intabulare pt suprafata de teren ce i-a ramas in urma dezmembrarii.
Care sunt motivele pentru care notarul nu v-a oprit actele pt intabulare?
terenul a fost cumparat de bunica. nu mai stie exact ce sa intamplat.dar in momentul de fata este intabulat pe numele celui care a vandut terenul. ce trebuie sa fac ?
Probabil dupa dezmembrarea terenului contractul nu a fost notat in CF. E 60 lei taxa.
Mergeti cu actele pe care le aveti la Cartea funciara si cereti sfatul unei persoane avizate de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui ... MonicaGab MonicaGab Buna ziua, Am incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui apartament si la recomandarea notarului nu am solicitat notarea in cartea funciara. Ulterior, ... (vezi toată discuția)
Inscriere carte funciara mihai1972 mihai1972 am cumparat un teren acum o luna si jumatate si in momentul perfectarii actelor notarul mi-a spus sa trec peste fix o luna pentru ca intre timp se va ocupa de ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate. Am luat de la ... (vezi toată discuția)