avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrarea casatoriei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrarea casatoriei

Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean turc de aproximativ 2 ani. In tot acest timp el nu a binevoit sa inregistreze casatoria noastra si in Turcia, eu necunoscand acest detaliu. Mergand la ambasada Turciei din Romania pt obtinerea cetateniei copilului nostru am aflat si acest lucru. Am inregistrat in acel moment si casatoria, am platit o amenda... dansii spunandu-mi ca o sa trimita actele in Turcia si in aproximativ doua saptamani o sa fie inregistrata si acolo. Cum pot verifica acest lucru? Unde as putea suna sa stiu daca este totul in regula si s-a inregistrat casatoria? Multumesc. O zi frumoasa tuturor.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:24, 13 Iulie 2013
Nu e nevoie sa sunati niciunde, in mod sigur va fi inregistrata. Prin telefon oricum nu cred ca vi s-ar da informatii.
Ati primit si amenda... stati linistita, s-a rezolvat.
Teoretic daca stiti unde urma sa se faca inregistrarea puteti solicita eliberarea unui certificat in limba turca, mai ales ca aveti un copil care este cetatean turc si pe care dvs. il reprezentati. Daca ati formulat o solicitare scrisa trebuia sa cereti nr. de inregistrare al cererii.
Urma la ambasada Turciei din spusele lor. Doar ca am un semn de intrebare pt ca nu am formulat absolut nimic scris.. Mi-a cerut copie dupa buletin (pasaport) sot, copie buletinul meu, copie act de casatorie si 6 cupoane internationale + amenda.. In urma acestor lucruri nu am primit nici macar o chitanta.. Ma gandesc ce as putea face in situatia aceasta. As vrea totusi sa verific...si nu stiu unde si cui sa ma adresez. Va multumesc pt raspunsuri
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
Adinabb, utilizator
Adresati-va in scris ambasadei Turciei si asteptati un raspuns oficial, dupa care in functie de raspuns actionati in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in romania - cetatean turc nyusziful nyusziful Buna ziua, am urmatoarea intrebare: un cetatean turc, care a fost casatorit o data cu un cetatean roman - casatorita incheiata in Turcia si transcrisa in ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un turc pe teritoriul turciei veradarya veradarya sunt romanca si locuiesc in spania.iubitul meu este turc.si am hotarat sa ne casatorim.singura optiune este sa merg in turcia.din motiv ca el nu poate intra in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- casatorie cetatean turc roxanaandrei77 roxanaandrei77 Buna ziua doresc cateva informatii va rog mult in legatura cu casatoria. Ma casatoresc cu un cetatean turc la primaria sectorului de care apartin.Din diferite ... (vezi toată discuția)