avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Perfectare act vanzare-cumparare de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Perfectare act vanzare-cumparare de mana

In anul 16.05.1993 tata a facut un act de vanzare-cumparare de mana pe un teren asupra caruia nu se facuse dezbaterea.In anul 2010 s-a facut dezbaterea succesorala asupra terenului in cauza si iesirea din indiviziune.Tatal meu a cerut asa zisului vanzator din contractul de mana sa mearga la notariat sa legalizeze acel act de mana,dar vanzatorul nu mai recunoaste acel act de mana.
Tatal l-a dat in judecata pe vanzator pentru a obtine hotarare care sa tina loc de act autentic.S-a judecat pe fond si a pierdut, judecatorii dand"respinge cererea de obtinere a unei hotarari care sa tina loc de act autentic ca fiind neintemeiata"
Va intreb:daca facem recurs mai avem vreo sansa sa castigam?
Asteptam un raspuns urgent daca se poate si un sfat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornelia26 , utilizator 14:05, 12 Iulie 2013
Este hazardat a emite raspuns la obiect,in lipsa documentelor din dosar,in baza carora instanta-suverana in solutionare a respins cererea ca neintemeiata
Am uitat sa va spun ca la cererea vanzatorului s-a facut o expertiza grafoscopica asupra actului de mana si a reiesit ca actul inintregime a fost scris de tatal meu doar semnatura de la vanzator este a vanzatorului.De ce a dat instanta ca "neintemeiata actiunea tatalui meu de a obtine o hotarare care sa tina loc de act autentic"?Actul de mana se prescrie cumva?
Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva?!Va rog si multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare de mana nicolasuk nicolasuk In luna mai 1993 am cumparat un teren ce urma sa apartina vanzatorului din mostenirea parintilor lui.Am intocmit un act de mana intre mine si ... (vezi toată discuția)
Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract vanzare-cumparare ionmostenire ionmostenire Am încheiat ,în 2010, un contract de vânzare-cumpărare \"de mână\" pentru o casă şi terenul aferent. În acel contract am stipulat că am achitat ... (vezi toată discuția)