In anul 16.05.1993 tata a facut un act de vanzare-cumparare de mana pe un teren asupra caruia nu se facuse dezbaterea.In anul 2010 s-a facut dezbaterea succesorala asupra terenului in cauza si iesirea din indiviziune.Tatal meu a cerut asa zisului vanzator din contractul de mana sa mearga la notariat sa legalizeze acel act de mana,dar vanzatorul nu mai recunoaste acel act de mana.
Tatal l-a dat in judecata pe vanzator pentru a obtine hotarare care sa tina loc de act autentic.S-a judecat pe fond si a pierdut, judecatorii dand"respinge cererea de obtinere a unei hotarari care sa tina loc de act autentic ca fiind neintemeiata"
Va intreb:daca facem recurs mai avem vreo sansa sa castigam?
Asteptam un raspuns urgent daca se poate si un sfat.
Va multumesc.
Este hazardat a emite raspuns la obiect,in lipsa documentelor din dosar,in baza carora instanta-suverana in solutionare a respins cererea ca neintemeiata
Am uitat sa va spun ca la cererea vanzatorului s-a facut o expertiza grafoscopica asupra actului de mana si a reiesit ca actul inintregime a fost scris de tatal meu doar semnatura de la vanzator este a vanzatorului.De ce a dat instanta ca "neintemeiata actiunea tatalui meu de a obtine o hotarare care sa tina loc de act autentic"?Actul de mana se prescrie cumva?
Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva?!Va rog si multumesc.