avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari - venituri din antene pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari - venituri din antene pe bloc

sunt administrator bloc, locatarii de la o scara de bloc solicita extrasul de cont sa fie afisat la avizer cu veniturile din cont,conform carei Legii se cere acest act ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:59, 16 Iulie 2013
Proprietarii au dreptul sa cunoasca ,sa fie corect si complet informati referitor la sumele care se primesc si se achita de catre asocatia de proprietari
L nr 230/2007 Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Da, au dreptul sa cunoasca, dar de la a cunoaste situatia asociatiei si pana la a afisa toate datele (cati bani sunt in extras, cati bani sunt in casa, este cale lunga), bine ca nu cer sa fie pus la avizier si unde locuieste administratorul, ce program are si ce bani sunt in casa.
La avizier puneti numarul si data facturilor, iar cine doreste sa le vada poate sa faca o cerere presedintelui pentru a prezenta facturile, extrasul de cont si restul actelor.
Eu nu sunt de acord sa fie trecut la avizier nici macar numele proprietarilor, sau alte date confidentiale pe care sa le poata folosi cineva. Te poti trezi la usa cu diversi infractori care iau numele de la avizier si vin direct si intreaba de proprietar.
Si eu sunt de aceeasi parere. Cine vrea sa consulte documentele asociatiei, poate sa o faca la sediul asociatiei, nu sa insirati hartii pe toate geamurile, mai ales ca acestea sunt documente.
Or fi de interes general, dar sa nu se transforme transparenta cu opacizarea tuturor gramurilor posibile .....
Proprietarii ce vor afisare extrasului, sa ceara acest lucru presedintelui asociatiei. Presedintele decide sau discuta in comitet orice solicitare a proprietarilor. Daca presedintele decide sa afisati extrasul de cont ca si orice alt document, administratorul trebuie sa le afiseze.
La urma urmei, conform legii, proprietarii au dreptul sa consulte documentele asociatiei. Asa ca nu este un secret sa vada extrasul de cont al asociatiei.

Noi afisam doar listele de plata fara nici o factura, fara alte tabele ajutatoare... Asa cum se spunea mai sus, cine vrea sa consulte documentele ce stau la baza intocmirii listei de plata, le poate consulta la sediul asociatiei si nu insirate pe pereti.
La unele lucrari costisitoare am afisat tabel cu repartizarea cheltuielii pe fiecare apartament conform suprafetei utile.
Semestrial afisam o informare scurta cu privire la situatia sumelor incasate din inchirieri si alte venituri din exploatarea proprietatii comune.
Afisam convocatorul pentru adunarea generala si pentru reconvocarea acesteia.
Afisam lunar convocarea comitetului executiv si ordinea de zi.

:offtopic:
Domnule Adrian, daca s-ar face, prin gratia divina, o Superasociatie nationala a asociatiilor de proprietari, eu v-as propune in Corpul de Control a acesteia, sa-i sanctionati pe toti cei care nu fac cum ati zis mai sus. Zau ca ar iesi bani buni din asta :banned:

:whistle:

Alte discuții în legătură

Venituri din antene laura_veres laura_veres Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine ce drepturi au proprietarii? Pe blocul unde locuiesc s-au instalat in 2008 antene ale unui furnizor de ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere la bloc innas innas Buna seara, in blocul in care locuiesc s-au instalat camera de supraveghere, presedintele mi-a spus ca acestea sunt inchiriate pe 2 ani si ca la ele platim ... (vezi toată discuția)
Multumesc , dar nu pricep de ce nu putem cere chirie pentru ca ... maiadorina maiadorina multumesc , dar nu pricep de ce nu putem cere chirie pentru ca noi am renuntat la spatiu si asociatia administreaza 18 scari , cel putin 350 ... (vezi toată discuția)