avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari - venituri din antene pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari - venituri din antene pe bloc

sunt administrator bloc, locatarii de la o scara de bloc solicita extrasul de cont sa fie afisat la avizer cu veniturile din cont,conform carei Legii se cere acest act ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:59, 16 Iulie 2013
thran a scris:

Da, au dreptul sa cunoasca, dar de la a cunoaste situatia asociatiei si pana la a afisa toate datele (cati bani sunt in extras, cati bani sunt in casa, este cale lunga), bine ca nu cer sa fie pus la avizier si unde locuieste administratorul, ce program are si ce bani sunt in casa.
La avizier puneti numarul si data facturilor, iar cine doreste sa le vada poate sa faca o cerere presedintelui pentru a prezenta facturile, extrasul de cont si restul actelor.
Eu nu sunt de acord sa fie trecut la avizier nici macar numele proprietarilor, sau alte date confidentiale pe care sa le poata folosi cineva. Te poti trezi la usa cu diversi infractori care iau numele de la avizier si vin direct si intreaba de proprietar.

Fără multe alte detalii precum "da’asta unde scrie?" Dacă sunteţi administrator atunci ar trebui să ştiţi că:
1 - sunteţi în această calitate pentru şi în folosul coproprietarilor condominiumului/lor
2 - Numele şi posutl de contatct tefelon/adresă ale administratorului sunt de utilitate publică, aşa că trebuieşte afişat la avizierul condominiumului.
3 - Cât despre sume şi alte chestii de acestea este reglementat în modul de anunţare a cotelor de cheltuieli utilităţi (comunale).
4 - Destinaţia sumelor încasate ca venituri se stabiuleşte de Adunarea Generală şi nu pot fi utilizate decât în scopul aprobat. Schimbarea destinaţiei nu se poate face decât urmând procedura de aprobare. Regula face ca aceste venituri să fie utilizate în scopuri de mentenanţă ori îmbunătăţire funcţionalitate comună a imobilului.
Fără multe alte detalii precum "da’asta unde scrie?" Dacă sunteţi administrator atunci ar trebui să ştiţi că:
1 - sunteţi în această calitate pentru şi în folosul coproprietarilor condominiumului/lor
2 - Numele şi posutl de contatct tefelon/adresă ale administratorului sunt de utilitate publică, aşa că trebuieşte afişat la avizierul condominiumului.

1 - Nu sunt in aceasta calitate...
2 -Din pacate ati citit printre randuri, sau aveti mari probleme de interpretare:

Eu nu sunt de acord sa fie trecut la avizier nici macar numele proprietarilor[/b], sau alte date confidentiale pe care sa le poata folosi cineva.

Era vorba DOAR de numele proprietarilor si era DOAR o parere personala (am si scris EU nu sunt de acord), nu vorbeam de lege aici.
Dar cum ar fi sa vina un infractor la usa dumneavastra, imbracat frumos si cu un ecuson atarnat la gat si sa se dea de la institutia X sau Y si sa va spuna direct "Domnule Scalat Mircea" (pentru ca este postat la avizier si vede tot poporul), sa inceapa sa va spuna vrute si nevrute, eventual sa va ceara si o suma de bani, sa il si credeti ca asa este ca doar va stie numele exact?
A patit un fost vecin!
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
ContSters241232, utilizator
thran a scris:

Da, au dreptul sa cunoasca, dar de la a cunoaste situatia asociatiei si pana la a afisa toate datele (cati bani sunt in extras, cati bani sunt in casa, este cale lunga), bine ca nu cer sa fie pus la avizier si unde locuieste administratorul, ce program are si ce bani sunt in casa.
La avizier puneti numarul si data facturilor, iar cine doreste sa le vada poate sa faca o cerere presedintelui pentru a prezenta facturile, extrasul de cont si restul actelor.
Eu nu sunt de acord sa fie trecut la avizier nici macar numele proprietarilor, sau alte date confidentiale pe care sa le poata folosi cineva. Te poti trezi la usa cu diversi infractori care iau numele de la avizier si vin direct si intreaba de proprietar.

Eu apreciez adesea mesajele dumneavoastra dar acesta nu prea este de apreciat si l-am citat integral sa nu spuneti ca citesc printre randuri, asa cum ati facut cu cineva mai sus. Nu interveneam, dar, fiind o mica neintelegere aici incerc sa-mi spun si eu parerea.
Sustineti ca nu ar trebui afisata (cunoscuta) adresa administratorului ceea ce este gresit. Tocmai pentru a nu deranja 20 de vecini ca sa afli unde-i administratorul cand la ora 23 ai avaria in baie, este normal ca la afisier sa se scrie exact adresa si numarul de telefon al administratorului. Apoi trebuie sa se afiseze un program, mai ales programul de incasari. Trebuie sa stie atat proprietarii cat si delegatii furnizorilor, altii care au de rezolvat ceva la asociatie, in ce zile si intre ce ore este deschis la sediul asociatiei de proprietari.
Nicaieri in legislatie nu se prevede obligatia asociatiilor de proprietari de a pune la avizier numarul si data facturilor, asa cum sustineti dumneavoastra si am subliniat eu. Mult mai important decat numarul si data ar fi cantitatea facturata (apa, gaz, en. electrica...) suma facturata, termenul scadent, penalizarile facturate... Dar nici acestea nu sunt obligatorii de afisat.
Asa ca unde aveti dreptate apreciem adeseori, dar ca orice om si dumneavoastra ati gresit aici, chiar daca "printre randuri" si initial nu am observat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din antene laura_veres laura_veres Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine ce drepturi au proprietarii? Pe blocul unde locuiesc s-au instalat in 2008 antene ale unui furnizor de ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere la bloc innas innas Buna seara, in blocul in care locuiesc s-au instalat camera de supraveghere, presedintele mi-a spus ca acestea sunt inchiriate pe 2 ani si ca la ele platim ... (vezi toată discuția)
Multumesc , dar nu pricep de ce nu putem cere chirie pentru ca ... maiadorina maiadorina multumesc , dar nu pricep de ce nu putem cere chirie pentru ca noi am renuntat la spatiu si asociatia administreaza 18 scari , cel putin 350 ... (vezi toată discuția)