avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributii venituri pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributii venituri pensionar

- sunt pensionar, si daca voi lucra o luna la o persoana fizica autorizata (in zootehnie) si aceasta ma va plati cu 1000 lei, eu ce datorii voi avea catre stat? -multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 12 Iulie 2013
Reţineri angajat :
CAS individual 10.5 %
Asigurări de sănătate 5.5 %
Impozit pe salariu 16%

Fiind pensionar nu vi se va retine contributia individuala pentru somaj si nici angajatorul dvs nu o plateste.
Dupa ce incetati raporturile de munca puteti solicita recalcularea pensiei prin valorificarea perioadei pe care o lucrati acum.
hdm a scris:

-..... eu ce datorii voi avea catre stat? -multumesc.

Dvs nu aveti nicio datorie de platit la stat, angajatorul va retine contributiile individuale si apoi le vireaza la bugetul de stat.
Plata contributiilor este o obligatie a angajatorului prevazuta in art.40 alin.2 C.mun. la lit. f.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pensionar angajat fgeorgeta fgeorgeta Va rog sa-mi spuneti care sunt contributiile unui pensionar angajat in sistem part time din cadrul unei societati private (vezi toată discuția)
Cuantum taxe si impozit salariu ninel_d ninel_d Buna ziua as dori sa stiu care este cuantumul taxelor si impozitului pe salariu pentru un angajat si care este cuantumul pe care il plateste un angajator ... (vezi toată discuția)
Conventie civila de prestari servicii ninel_d ninel_d Buna ziua am incheiat si eu o conventie civila de prestari servicii cu o ASOCIATIE din alta localitate.In conventie apare stipulat; prestează 20 ore pe ... (vezi toată discuția)