avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prevenire violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prevenire violenta in familie

Sora mea traieste cu un barbat de 8 ani, avand relatii asemanatoare acelor dintre soti, dar nu sunt casatoriti legal. Chiria pentru apartamentul inchiriat au achitat-o cu contributie egala, precum si alte cheltuieli. Conf. Legii 217/2003, art. 5, cei doi sunt membrii unei familii. In decembrie 2012 sotul i-a spus ca merge in alta tara sa aiba un serviciu cu contract. Dar dupa doua luni (in Feb 2013) s-a intors. Dupa cca 3 luni, desi au trait ca si inainte, “sotul” i-a spus si ii tot spune ca s-a casatorit in afara Romaniei. Ea i-a cerut sa-i arate certificatul de casatorie. El spune ca nu Il are. Au continuat sa traiasca exact ca si inainte, sora mea crezand ca e o gluma. Inca stau impreuna (el nu are loc de munca din feb. 2013) iar situatia a devenit foarte tensionata, cu abuzuri verbale deoarece femeia din afara Romaniei ii trimite e-mailuri “sotiei” din Romania, insultand-o si spunandu-i ca barbatul este sotul ei. Ce ar putea face “sotia” din Romania, intrucat pe el nu-l poate da afara din casa (avand contract de inchiriere). Pe de alta parte “sotul” nici nu poate pleca la “sotia” din afara Romaniei deoarece nu are bani. Cum se poate rezolva intr-un fel aceasta dilema? "Sotul nu vrea sa dea nici o informatie (numele, adresa sotiei din afara Ro). E-mailurile primite nu contin nume, adresa, etc.
Sora mea i-a spus celeilalte realitatea, adresa din Ro. Cealalta scrie e-mailuri vulgare, fara sa-si spuna numele, adresa, si-au schimbat numerele de telefoane ca sa nu fie cumva urmariti de politie. Ce sugerati in aceasta situatie? Va multumin!
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
proces_ro, utilizator
Chiar nu inteleg unde e problema.. sa se mute doamna in alta parte cu chirie.
pt. gi-jane 2: ce ati sugera dvs doamnei din Romania (necasatorita legal, dar in fapt avand o familie de opt ani) pentru a clarifica daca el e sau nu casatorit legal in afara tari? Daca asa ar fi, se poate numi aceasta situatie bigamie? Cred ca nu, deoarece el nu este casatorit legal cu doamna din Ro.
El propune sa fie prieten in continuare cu cea din Ro si sa traiasca impreuna in acelasi apartament, dar sustine ca e casatorit cu cea din strainatate. Consider asta o iresponsabilitate familiala. Poate fi pedepsit intr-un fel acest barbat pentru bigamie ori aceasta iresponsabilitate? Ce-i sugerati doamnei din Ro sa faca (dpdv legal) pentru a-si proteja familia si a nu mai primi insulte telefonice de la cealalta ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2013
proces_ro, utilizator
Nu e vorba de nicio bigamie cat nu e casatorita cu acest barbat, apoi ea e singura care se poate proteja plecand de langa el.
Daca el nu-i arata actele , nu va afla pe cale oficiala daca e casatorit sau nu. De altfel, nici nu conteaza cat barbatul recunoaste ca are o relatie , ce vrea mai mult ca s-o convinga sa se desparta de el?
Pt acele amenintari si insulte, nu-i de vina femeia ailalta, ci barbatul de langa sora dvs ca permite asta.
Cu acele mailuri poate merge la politie sa depuna plangere, dara asta nu-i protejeaza "familia" surorii dvs. Dansa are de ales, ori se desparte de el si pleaca , ori traieste asa acolo, in conditiile impuse de acel individ.

Despre ce lege vorbiti dv.? In rest de acord cu cele de mai sus.
pt AVLIL:
Legea nr. 21/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, republicata in 2012; art. 5, lit c: prin membru de familie se intelege: persoanele care au stabilit relatii asemanatoare acelora dintre soti sau dintre parinti si copii, in cazul in care convietuiesc.

Problema e ca au contract de inchiriere pentru apartament pe un an si chiar daca pleaca, ea tot va trebui sa plateasca jumatate din chirie.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
proces_ro, utilizator

Alte discuții în legătură

Identificare stare civila proces_ro proces_ro Cum as putea afla starea civila a unui barbat cu care traiesc la aceeasi adresa de cativa ani? Stiu CNP, si datele din certificatul de nastere si din pasaport. ... (vezi toată discuția)
Casatorie dubla mayaaa25 mayaaa25 Daca ma poate cineva informa despre situatia data..am fost casatorita cu sotul meu in 2005, avem un copil, dupa un an ne-am despartit dar pina in prezent nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bigamie? bella_galati bella_galati m am casatorit in turcia acum 14 ani,intre timp am venit in Ro fara sa divortez si sunt casatorita legal in RO.as vrea sa stiu daca casatoria din turcia mai ... (vezi toată discuția)