Cum as putea afla starea civila a unui barbat cu care traiesc la aceeasi adresa de cativa ani? Stiu CNP, si datele din certificatul de nastere si din pasaport. Oricum, nici in CI nu scrie daca o persoana e casatorita ori nu.
El spune ca s-a casatorit in urma cu mai multi ani doar la biserica, in alta tara, unde a stat doar doua luni. Este legala casatoria care a avut loc doar in biserica? Din cate stiu, doar ofiterul starii civile poate oficializa o casatorie.
Unde ma pot adresa oficial pentru a sti adevarul despre starea civila a unei persoane, care poate nu stie ori nu are curajul sa spuna adevarul?
Daca s-a casatorit in alta tara, cel mai idicat ar fi sa va interesati de procedura din tara respectiva. Poate acolo casatoria civila si cea religioasa pot fi incheiate in acelasi timp, doar la biserica. Este foarte posibil ca acea casatorie sa nu fi fost transcrisa in Romania, iar la noi el sa apara ca fiind necasatorit
În CI scrie dacă persoana este căsătorită sau nu. La schimbarea stării civile trebuie schimbată și CI, în cazul femeii divorțate și care și-a reluat numele purtat anterior închieerii căsătoriei.
La serviciul de evidență a populației există toate datele privind situația unei persoane.
Cu privire la căsătoria religioasă încheiată în altă țară, nu știm dacă există aceleași reguli ca la noi, adică această căsătorie nu este valabilă dacă nu există și o căsătorie civilă.
La evidenta populatiei nu imi dau nici o informatie. Si daca fac copii cu acest barbat, de ce nu as fi in drept sa stiu starea lui civila ? Trebuie sa-mi complic viata cu un om care nu-mi spune adevarul poate niciodata? Trebuie sa-l dau in judecata pentru inducere in eroare? Ce trebuie sa fac ?
gi_jane, m-ați făcut să mă uit în CI =D>
Așa este, dar în vechile BI exista mențiunea privind starea civilă a posesorului.
Acum, eu cred că totuși persoana cu care conviețuiește utilizatoarea este îndreptățită să știe adevărul, de ce nu ?
După cum veți putea face dovada interesului dvs., stimată utilizatoare, puteți solicita să vă fie furnizate aceste informații de la serviciul de evidență a populației, de la domiciliul persoanei respective.