avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Identificare stare civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Identificare stare civila

Cum as putea afla starea civila a unui barbat cu care traiesc la aceeasi adresa de cativa ani? Stiu CNP, si datele din certificatul de nastere si din pasaport. Oricum, nici in CI nu scrie daca o persoana e casatorita ori nu.
El spune ca s-a casatorit in urma cu mai multi ani doar la biserica, in alta tara, unde a stat doar doua luni. Este legala casatoria care a avut loc doar in biserica? Din cate stiu, doar ofiterul starii civile poate oficializa o casatorie.
Unde ma pot adresa oficial pentru a sti adevarul despre starea civila a unei persoane, care poate nu stie ori nu are curajul sa spuna adevarul?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
proces_ro, utilizator
Cunoasteti un om numai cat vrea el si ce vrea el sa cunoasteti, puteti avea mari surprize si de la un om alaturi de care ati trait 30 de ani.
Riscul divortului exista oricum fie ca il stiti de 5 zile inainte sa il luati de barbat sau de 5 ano, iar pt cine isi pune problema divortului inainte de casatorie, clar casatoria cu acea persoana e o greseala. E ceva ce scartaie in relatie daca va ganditi ca va ascunde lucruri.
Scartaiala sunt banii!Ori lipsa de bani! Intre timp am aflat ca au facut niste verighete si au fost intr-o biserica in Londra, intr-o vineri. Le-a citit popa cinci minute cu verighetele pe masa si asta a fost tot. A crezut ca o femeie din Londra trebuie sa fie "bogata". Dar ea astepta bani de la el.
Este adevarat, omul (fie barbat sau femeie) se schimba in timp pentru asta este evolutia fiintei umane.
A-si dori sa aflu daca sotul meu a divortat sau nu pentru a putea divorta in caz ca nu a facut acest lucru
Va adresati primariei unde a fost incheiata casatoria. Fiind parte aveti dreptul sa cunoasteti acest lucru. Mai mult daca este inscrisa mentiunea de divort pe marginea actului de casatorie aveti dreptul de a solicita un nou certificat de casatorie cu mentiunea de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevenire violenta in familie proces_ro proces_ro Sora mea traieste cu un barbat de 8 ani, avand relatii asemanatoare acelor dintre soti, dar nu sunt casatoriti legal. Chiria pentru apartamentul inchiriat au ... (vezi toată discuția)
Acte necesare transcriere casatorie si divort oti_s oti_s O persoana casatorita in strainatate si ulterior divortata trebuie sa faca transcrierea casatoriei si a divortului in registrele de stare civila romanesti, ... (vezi toată discuția)
Hotarire divort pt. eliberare c.i persoana de sex m eugen82 eugen82 a auzit cineva ca mai nou unei persoane de sex masculin sa i se ceara hotarirea de divort pentru eliberarea cartii de identitate? caci starea civila ar fi ... (vezi toată discuția)