avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Identificare stare civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Identificare stare civila

Cum as putea afla starea civila a unui barbat cu care traiesc la aceeasi adresa de cativa ani? Stiu CNP, si datele din certificatul de nastere si din pasaport. Oricum, nici in CI nu scrie daca o persoana e casatorita ori nu.
El spune ca s-a casatorit in urma cu mai multi ani doar la biserica, in alta tara, unde a stat doar doua luni. Este legala casatoria care a avut loc doar in biserica? Din cate stiu, doar ofiterul starii civile poate oficializa o casatorie.
Unde ma pot adresa oficial pentru a sti adevarul despre starea civila a unei persoane, care poate nu stie ori nu are curajul sa spuna adevarul?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
proces_ro, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara acordul lui nu veti afla daca e casatorit sau nu. Vreti sa faceti copii, daca nu va deranjeaza ca ii faceti in afara casatoriei, nu trebuie sa va deranjeze daca e si insurat.
Omul v-a zis situatia, daca va ascndea, nu va zicea nici de biserica. Convingeti-l sa scrie la starea civila acolo unde s-a casatorit sa-i raspunda daca e inregistrat ca si casatorit.
la evidenta populatiei (prin telefon) mi-a spus sa consult un avocat sau notar cum as putea afla starea civila a lui. Exista notari sau avocati aici care sa-mi sugereze o idee?
proces_ro, utilizator
mi-a spus ca nu are nici un document sa-mi arate (certificat de casatorie). Nu vreau sa am copii in afara casatoriei, de aceea si intreb ! Oare la biserica se elibereaza vreun document dupa ce popa a fost martor ca si-au dat niste verighete? Eu nu stiu. Pentru mine treaba asta la biserica este o joaca de-a mariajul. Stie cineva daca o casatorie intr-o biserica din Anglia are si putere legala?
proces_ro, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai daca nu vreti sa aveti copii in afara casatoriei, casatoriti-va si cand depuneti actele se verifica daca mai e casatorit, apoi si el trebuie sa declare pe proprie raspundere daca e casatorit sau a fost.

Treaba asta cu transcrierea casatoriei este doar un "business". E ca si cum cineva casatorit in statul Florida ar trenui sa-si transcrie casatoria in California. Daca Ro este in UE, cine se mai cramponeaza de transcrierea casatoriei in Ro facuta in Anglia ? Ci de ce sa-l mai schimbi daca poti calatori cu pasaport. Iar in CI nu scrie daca esti casatorit ori nu.
O casatorie se face dupa ce cunosti approximativ 80 % din ce-i poate mintea si spiritul unui barbat. Casatoria se face intr-o ora.
Apoi urmeaza 2 ani intr-un divort complicat, stresant, distrugator dpdv spiritual, moral, financiar, profesional.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Prevenire violenta in familie proces_ro proces_ro Sora mea traieste cu un barbat de 8 ani, avand relatii asemanatoare acelor dintre soti, dar nu sunt casatoriti legal. Chiria pentru apartamentul inchiriat au ... (vezi toată discuția)
Acte necesare transcriere casatorie si divort oti_s oti_s O persoana casatorita in strainatate si ulterior divortata trebuie sa faca transcrierea casatoriei si a divortului in registrele de stare civila romanesti, ... (vezi toată discuția)
Hotarire divort pt. eliberare c.i persoana de sex m eugen82 eugen82 a auzit cineva ca mai nou unei persoane de sex masculin sa i se ceara hotarirea de divort pentru eliberarea cartii de identitate? caci starea civila ar fi ... (vezi toată discuția)