avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare casa
Discuție deschisă în Executare silită

Executare casa

Am luat cu credit ipotecar acum 5 ani un apartament pe care trebui sa-l platesc 30 ani.

Daca in urma unui proces penal se ajunge la concluzia ca am de achitat o suma de 15.000 euro, mi se poate scoate la licitatie apartamentul?

Salariul meu este mic, alte bunuri ( masina etc...) nu am, doar apartamentul care este ipotecat la banca ar mai ramane? Poate sa mi-l ia?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:12, 19 Iulie 2013
Puteti face contestatie la executare pt ca chiar daca v-ar executa ap, banii s-ar duce la banca.
Da, vi se poate executa apartamentul. Singura problema care ar putea interveni ar fi in sensul in care nu si-ar recupera mai nimic deoarece s-ar inscrie in executare si creditorul garantat care v-a acordat imprumutul pentru a va achizitiona casa.
Recupereaza cel putin cheltuielile de executare, adica cel putin onorariul de avocat in faza executarii silite si pe cel de executor, e oricum ceva.
Da, sunt cheltuieli efectuate in cadrul procesului de executare insa banuiesc ca orice creditor are in gand sa isi recupereza creanta pe care o are si nu eventualele cheltuieli ocazionate de recuperare... :)
creditorul da, dar executorul are doar interesul sa isi ia onorariul. :) de aia nu il intereseaza ca nu are ce distribui creditorului sau si de aia intotdeauna executa imobilele, chiar si pe cele ipotecate in favoarea altor creditori.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca in scopul recuperarii unei datorii catre o banca executorul sa scoata la licitatie un imobil ipotecat in favoarea altei banci fara sa se ceara acordul acesteia? husseincudop husseincudop In 2008 am cumparat un apartament cu 4 camere cu credit ipotecar .Pentru a avea cei 25%pentru avans si de asemenea banii necesari ptr cheltuieli notariale si ... (vezi toată discuția)
Se poate executa silit un imobil ipotecat? aiuritul aiuritul Buna ziua, In prezent am la activ un credit personal de 10.000 euro pe 4 ani pe care l-am garantat cu un imobil. S-a parea ca sunt in pericolul de a fi ... (vezi toată discuția)
Executare silita- se poate ataca act donatie? ella2012 ella2012 buna, Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare ... (vezi toată discuția)