avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POPRIRE SALARIU
Discuție deschisă în Executare silită

POPRIRE SALARIU

Poate angajatorul, care a trecut pe adeverinta de venit eliberata angajatului ca nu isi asuma raspunderea in cazul in care acesta nu isi achita datoriile , sa refuza sa instituie o poprire pe salariu? Codul de procedura civila te obliga sa pui poprire angajatului dar poate ca exista vreo prevedere de care nu stiu.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:27, 17 Octombrie 2013
A scris degeaba, ce raspundere sa-si asume ? Angajatul e cel ce trebuie sa plateasca creditul din salariul lui.
In cazul unei executari silite, angajatorul ii va retine din salariu la cererea executorului, nu are cum sa nu se supuna pt ca altfel se va valida poprirea si va plati in locul angajatului.



Angajatorul este obligat sa instituie poprirea in momentul in care primeste cererea de infiintare a acesteia.

Art. 786 NCPC - Obligaţiile terţului poprit
(1) În termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadenţa acestora, terţul poprit este obligat:
1. să consemneze suma de bani, dacă creanţa poprită este exigibilă, sau, după caz, să indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite şi să trimită dovada executorului judecătoresc, în cazul popririi înfiinţate pentru realizarea altor creanţe decât cele arătate la pct. 2;
2. să plătească direct creditorului suma reţinută şi cuvenită acestuia, în cazul sumelor datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii, precum şi în cazul sumelor datorate cu titlu de despăgubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii. La cererea creditorului, suma îi va fi trimisă la domiciliul indicat sau, dacă este cazul, la reşedinţa indicată, cheltuielile de trimitere fiind în sarcina debitorului.

Art. 789 NCPC - Validarea popririi
(1) Dacă terţul poprit nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin pentru efectuarea popririi, inclusiv în cazul în care, în loc să consemneze suma urmăribilă, a liberat-o debitorului poprit, creditorul urmăritor, debitorul sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi.
.......
(9) Terţul poprit care, cu rea-credinţă, a refuzat să îşi îndeplinească obligaţiile privind efectuarea popririi va putea fi amendat, prin aceeaşi hotărâre de validare, cu o sumă cuprinsă între 2.000 lei şi 10.000 lei.
trebuie sa va supuneti adresei de infiintare a popririi
exista in tara asta drepturi pentru populatie, bugetari sau militari care sa-i apere in fata bancilor si executorilor judecatoresti care capuseaza sistemul juridic?
NU
Biroul de credite este legal?
atunci ce ne ramane de facut sa putem duce un trai cat de cat decent domnilor avocatii?

Cu respect
Exista drepturi la fel cum exista si obligatii. Cine nu isi plateste obligatiile pe care si le asuma, inclusiv fata de banca isi asuma incalcarea drepturilor sale, evident in temeiul legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)