Ne-am cunoscut, am cumparat un apartament prin Prima Casa, si apoi ne-am casatorit. Am divortat la 1 an prin notariat si acum dorim sa facem partajul notarial la imobilul respectiv. Notarul insa nu face nimic fara acordul bancii si al Fondului de Garantare. Banca da acordul, dar Fondul nu. Intrebarea mea este : poate Fondul refuza de principiu acordul ? Poate refuza fara un motiv ? Ce se poate face in aceasta situatie ? Multumesc.
Dvs prin partaj cedati cota dvs din dreptul de proprietate asupra apartamentului contra unei sume, sulte, sau unui alt bun! Adica o instrainati ! Aveti nevoie de acordul Bancii si implicit al Fondului!
Perfect adevarat; in sens restrans asa e. Dar o instrainez fostei sotii, care e celalalt coproprietar, iar aceasta situatie este acoperita de lege, care spune ca Fondul isi da acordul in cazul...c) unul dintre soti, ca efect al partajului. Deci chiar daca este un imobil cu regim, sa zicem, special, este permisa partajarea. Ba inca si la pct b), pentru "oricare dintre coproprietari, în vederea întregirii dreptului de proprietate ori măririi cotei-părţi din dreptul de proprietate" . Cred ca aceste modificari acopera exact aceste cazuri. Nu considerati asa ? Atunci pentru ce ar fi date in acest fel ?
Eu nu am spus ca nu aveti acest drept. Razboiul nu l purtati cu mine! Cereti in scris raspunsul fondului de Garantare motivat! Apoi actionati in consecinta! Insa fara acordul bancii si fondului nu va puteti partaja!