avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortati dar încã poarta numele meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortati dar încã poarta numele meu

Buna ziua , as avea si eu o întrebare
Am divorțat anul trecut dar fosta poartă încă numele meu si nu prea are ginduri sa schimbe numele prea curând. Vreau sa o plingere si sa ii cer daune morale .Cum este legal aceasta problema. va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: kevin07 , utilizator 17:38, 13 Iulie 2013
Nu putea sa poarte dupa divort numele dumneavoastra daca nu erati dummeavoastra deacord sa il poarte. La divort ati fost intrebat daca sunteti deacord sa poarte numele dumneavoastra in continuare si ati raspuns ca sunteti deacord.
Nu aveti cum sa o dati in judecata pentru ca poarta numele dumneavoastra. Ea poarta numele dumneavoastra dupa divort cu acordul dumneavoastra. Nu mai puteti face nimic in privinta asta. Doar ea daca doreste sa nu il mai poarte se adreseaza primariei pentru schimbare nume pe cale administrativa.
Cred ca e vb ca poarta numele fara drept, adica desi obligata prin hotarare sa revina la numele purtat anterior, nu si-a schimbat inca buletinul.
in hotarirea de divort definitiva specifica ca ea sa isi schimbe numele dar a trecut un an si ea nu la schimbat.Este plecata din tara
Si cu ce va incurca ?
Cu ce ma incurca .Am si eu o noua viata si nu mai vreau sa il poarte. Întrebarea mea e ce pot sa fac .Mulțumesc mult

Alte discuții în legătură

Schimbare nume Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua, Am si eu nevoie de o informatie daca ma poate cineva ajuta si anume. Se poate schimba numele de familie si unde as putea sa ma interesez. Dupa ... (vezi toată discuția)
Corectitudinea unui mediator ContSters267915 ContSters267915 Sunt solicitat sa merg la un mediator ales de sotia mea (eu am vrut sa alegem unul la intamplare, adica tras la sorti sau...). Ea insista sa facem medierea ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! o întrebare am și eu . dacă în instanță am ... ȘTEFANIA250707 ȘTEFANIA250707 Bună seara ! O întrebare am și eu . Dacă în instanță am fost deacord ca fosta soție sa îmi poarte numele de familie , iar acum ma-m răzgândit . Se ... (vezi toată discuția)