avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Borderou de achizitie de la producatori individuali
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Borderou de achizitie de la producatori individuali

Buna ziua,

As dori sa stiu daca la completarea borderoului de achizitii se pot trece toate transporturile aduse in ziua respectiva, de la acelasi producator, sau trebuie facut pe fiecare transport, chiar daca producatorul este acelasi? De la contabili am inteles ca ar fi separat pentru fiecare transport, dar am gasit situatie in care erau trecute toate pe aceasi zi. Cum este corect?
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 21:01, 17 Iulie 2013
Se poate trece pe un BA marfuri aduse toate in aceeasi zi, de la acelasi producator,mai ales ca faceti receptie pe client si plata pe fiecare Borderou de achizitie(complectat cu toate datele producatorului).
succes!!
Dar ptr achizitiile pe baza de borderou se mai plateste 2% impozit si 5.5% CASS? Stiu ca anul trecut era valabil , iar anul acesta nu.
Multumesc.

Mai am o intrebare. Ambele exemplare raman la firma sau unul trebuie sa mearga la vanzator, impreuna cu bonul de cantar? Este vorba de achizitia paielor balotate.
Corect,un ex. merge la vinzator..:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa achizitionata cu borderou de achizitie marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O firma,neplatitoare de tva, achizitioneaza marfa in scop de revinzare pe baza de borderou de achizitie de la diverse persoane fizice. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Achizitii de la producatorii agricoli loredana prahoveanu loredana prahoveanu O societate comerciala achizitioneaza marfuri de la producatorii agricoli prin Borderoul de achizitii. Acesta se numeroteaza si se inregistreaza la Adm. ... (vezi toată discuția)
Achizitii de la persoana fizica alicia_8877 alicia_8877 as dori sa stiu daca firma ce ma are pe mine ca asociat unic poate sa cumpere de la mine ca persoana fizica diferite bunuri folosite apoi in activitati de ... (vezi toată discuția)