avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru tragerea franei de mana in parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru tragerea franei de mana in parcare

Buna ziua. Astazi in data de 12.07.2013 am fost oprit si amendat de un politist pentru ca am tras frana de mana din mers intr-o parcare. Am prezentat actele cerute ( permisul si talonul masinii pentru ca buletinul nu il aveam la mine in momentul respectiv). Am fost amendat cu suma de 800 lei dupa spusele politistului. Politistul nu mi-a dat nici un proces verbal,nici nu mi-a dat nimic sa semnez , absolut nimic , spunandu-mi ca voi primii amenda prin posta. Eu nu am refuzat sa semnez procesul verbal , pur si simplu mi-a inmanat inapoi actele si a plecat. Se poate sa primesc amenda prin posta ? Si asa de mare amenda ? Multumesc anticipat.
pentru a va putea amenda un politist trebuie sa aiba un temei de drept pe care trebuie sa-l precizeze in procesul verbal incheiat si sa precizeze amenda pentru contraventia savarsita.Mai mult decat atat in situatia in care ati fi refuzat semnarea procesului verbal ar fi trebuit sa cheme un martor asistent care sa semneze faptul ca dvs refuzati sa semnati procesul verbal.
va atras atentia ca sa va sperie sa nu mai folositi astfel de metode in parcare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 339 aliniatul 2 Alexandra.andreea Alexandra.andreea Buna seara! Ma puteti informa si pe mine cu privire la articolul 339, aliniatul 2? Ce pedepse se aplica? Contextul este acesta: intr o parcare publica a unui ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces verbal si refuzul platii amenzii la agentul constatator bam1988 bam1988 Buna ziua, Vin si eu cu o problema, deoarece doresc sa iau decizia corecta. Ieri, 10 Sept 2013, ora 19:35 am parcat neregulamentar in Cluj-Napoca, pe o ... (vezi toată discuția)
Poate constitui infractiune abuzul facut de acest politist local? bogdy33 bogdy33 La adresa de resedinta am primit vizita unui politist local care mi-a spus ca are de solutionat o reclamatie cu privire la existenta unui „marcaj de ... (vezi toată discuția)