avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie DIICOT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie DIICOT

Buna,ieri am primit o citatie de la DIICOT in care ma cheama pe data de 20 in calitate de invinuit (art7. 39/2003 ...).
Este grav? oare de ce ma cheama. Sa-mi angajez un avocat??????
Daca stie cineva mai multe rog sami explice.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:45, 13 Iulie 2013
Cu siguranta ca este grav.
Ar fi recomandabil sa aveti avocat angajat deoarece o sa aveti o zi dificila si singur o sa va fie foarte greu sa va descurcati mai ales ca vor incerca sa afle tot de la dvs. prin orice mod.
Avocatul va poate ajuta si sa intelegeti ce ar fi bine sa faceti in situatia concreta in care va aflati.
Cu siguranta aveti o mare problema:

Legea nr.39/2003:
Art. 7

(1) Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Pedeapsa pentru faptele prevăzute la alin. (1) nu poate fi mai mare decât sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea cea mai gravă care intră în scopul grupului infracţional organizat.

(3) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au fost urmate de săvârşirea unei infracţiuni grave, se aplică regulile de la concursul de infracţiuni.

Este obligatoriu sa va angajati avocat.
Daca sunteti chemat pentru prima data in calitatea de invinuit, o sa semnati PV de aducere la cunostinta a invinuirii si a dreptului la aparare, nu sunteti obligat sa declarati nimic daca nu doriti, recomandabil este intr-adevar sa fiti asistat de avocat inca de acum deoarece la DIICOT nu se stie niciodata cum evolueaza situatia.
La DIICOT regula este retinerea persoanei.
Daca ii enervati dupa parerea mea veti fi retinut.
Daca mergeti fara avocat si le ziceti ca aveti dreptul sa nu declarati nimic...este foarte posibil sa se enerveze...( nu ca nu ati avea dreptul...sa nu dati nicio declaratie...)
Incercati sa nu ii enervati.
Aveti grija ca sunt foarte sensibili si se supara foarte usor...
Mda,asa din cate am inteles si am vorbit si eu cu cineva toti ziceau ca o sa ma retina,si dupa o sami ceara mandat pentru 29 de zile se poate asta?
Pe ce baza pe baza declaratilor pe care le dau?

Alte discuții în legătură

Arestat pentru contrabanda de marfuri furate in tarile u.e sonnia sonnia buna ziua!nepotul meu a fost arestat la sfarsitul lunii martie pt.contrabanda cu marfuri furate in Spania si tranzitate prin tarile U.E. si, cum am aflat ,ar ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot mt1 mt1 Buna ziua! Am fost prins acum vreo 3 luni de zile de cei de la anti drog cand cumparam droguri de mari risc. Am fost la sectie in acea seara, ne-am dat ... (vezi toată discuția)
Cod penal cateanion9 cateanion9 Copilul meu este acuzat de : -adera la grup infractional organizat -trafic de droguri de mare risc A fost retinut pentru 29 de zile de arest preventiv in ... (vezi toată discuția)