avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitarea autoritatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitarea autoritatii parintesti

Buna ziua !!! Am divortat in fbruarie anul curent si am cazut de comun acord cu fostul sot sa avem custodie comuna in ceea ce priveste copilul !!! As dori sa stiu ce drepturi are astfel tatal tinanad cont ca domiciliul copilului s-a stabilit la mine. multumesc!
Aceleasi ca si Dvs. Pe langa drepturi ambii parinti au si obligatii fata de minor.
da , stiam asta dar acum cateva zile mi-a spus ca vine sa-mi ia copilul . Are dreptul la asa ceva daca nu are conditii sa il tina? copilul nu are decat 1 an si 8 luni. Multumesc frumos!!

Daca la notar nu ati stabilit un program de relatii al tatalui cu minorul, poate si ...nu poate sa ia copilul cand vrea.
Exista posibilitatea sa vina, sa ia copilul cateva zile si nu aveti nici o posibilitate sa-l luati inapoi, eventual prin alt proces, nici o autoritate nu se baga, fiindca aveti aceleasi drepturi.
Puteti sa nu lasati sa ia copilul, dar totusi, sa se joace cu el la dvs. la domiciliu, trebuie sa aveti martori (este foarte important!)care sa fie dispusi sa dea marturie in instanta (ca va urma negresit!) ca nu ati impiedicat tatal sa relationeze cu copilul.
Fiecare vizita trebuie sa o imortalizati, adica poze, filmat, martori.
Ca sa evitati neplacerile, ar trebui stabilit prin instanta un program de vizitare, dar acest program il cer parintii la care nu domiciliaza copilul.
Poate va lamureste mai bine un distins avocat.
multumesc frumos pt informatii!!!
Nu conteaza martori sau nu, parintele tot poate obtine vizite la el acasa.
Ce inseamna ca nu are conditii? Cad peretii pe el, are purici, gandaci, nu are apa curenta? Ca sa stiu ce va spun.

Dupa mine ar trebui sa ii dati copilul, ca va treziti cu un program de vizitare prin instanta dupa 2 ani cand din orgoliu nu-i dati copilul de-o sa planga copilul zi si noapte si n-o sa stiti de ce!
Nu e normal sa stea cu copilul doar la dv. acasa, e absurd, nu se formeaza nicio relatie, il va percepe ca pe-un musafir.
Daca obtine un program de vizite si va obtine, e o chestiune de timp, atunci va veti fi instrainat deja copilul de tata; si veti plange si dv. si copilul.
INcepeti gradual, cu vizite mai mici, apoi largiti-le incet.

Sigur, totul raportat la lipsa aceea de conditii pe care nu o inteleg.

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)
Actiune instanta modificare program vizita minor mona1928 mona1928 buna ziua, rog rezolutie pe urm speta: minor de 8 ani cu program vizita stabilit prin conventie notariala, se depune in prezent actiune pe judecatorie pt ... (vezi toată discuția)
Tata doar in acte steriel steriel Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)