avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitarea autoritatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitarea autoritatii parintesti

Buna ziua !!! Am divortat in fbruarie anul curent si am cazut de comun acord cu fostul sot sa avem custodie comuna in ceea ce priveste copilul !!! As dori sa stiu ce drepturi are astfel tatal tinanad cont ca domiciliul copilului s-a stabilit la mine. multumesc!
Ati incercat sa vorbiti cu el, poate are un secret, cum se intretine un copil fara bani ?
Daca nu plateste pensie, va puteti adresa politiei cu plangere pentru abandon.

Doamna, a locui in chirie nu inseamna locuinta instabila. Chiria e ok, nu puteti spune ca 3/4 din vestici sunt instabili. :D
Conditiile pe care le are la locuinta sa sunt diferite de titlul sub care foloseste acea locuinta. Daca erati impreuna si stateati in chirie, asta nu era motiv ca statul sa va ia copilul, nu?

Cat despre obligatii, nu inteleg, ar avea bani sa plateasca pensia? Sau e incapabil sa tina un job si pentru a se intretine pe el...
din ce imi spuneti dvs. eu inteleg, poate sunt imbecila, ca el ar putea sa isi duca copilul unde doreste si ca bunastarea unui minor de 20 de luni nu este importanta,e importanta doar asa zisa relatie care pana acum nu a DORIT SA O AIBA ,CU COPILUL SAU!!!
si chiria atat timp cat nu este facuta cu un contract legal este doar una provizorie si se poate muta oricand asadar domiciliul lui eu il consider instabil
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Am inteles ca asa considerati dv., eu va spun cum considera instanta.
Conteaza bunastarea copilului de 20 de luni, insa nu ne-ati aratat cum ar fi ea afectata daca tatal l-ar mai lua cate 1-2 nopti la el acasa.
Raluca draga, doamna avocat adevar graieste, asa sunt instruite azi instantele sa dea hotarari, ca de judecata...
Noi, ca mame care am stat permanent cu copilul de la nastere, stim ca nu este in interesul major al copilasului foarte mic sa fie luat de un necunoscut, da, un necunoscut pentru copilul care l-a vazut de 2 ori intr-un an.
Mai grav este ca daca totusi, copilasul trece peste trauma despartirii de mama sa, si pentru cateva zile, urmeaza trauma despartirii de tata, care, daca isi pastreaza obiceiul, dispare iar din peisaj.
Problema dvs. este de durata si va avertizez ca de acum inainte este posibil sa aveti multe neplaceri.
De aceea, trebuie sa gestionati cu atentie situatia, sa va asigurati mereu cu probe, martori, pentru tot ce intreprindeti in interesul copilului.
Si daca plateste pensia alimentara, pastrati in mare bonurile cu cumparaturile facute pentru copil, chitantele de la consultatiile medicale, le aranjati intr-un dosar pe luni, ani, etc.
Pentru informatii suplimentare, va stau la dispozitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)
Actiune instanta modificare program vizita minor mona1928 mona1928 buna ziua, rog rezolutie pe urm speta: minor de 8 ani cu program vizita stabilit prin conventie notariala, se depune in prezent actiune pe judecatorie pt ... (vezi toată discuția)
Tata doar in acte steriel steriel Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)