avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate contesta cu succes suspendarea permisului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate contesta cu succes suspendarea permisului pentru viteza de 103 KM/h in localitate?

Am condus cu 103 km/h in localitate si am fost sanctionat pe langa amenda cu suspendarea pe 3 luni a permisului. Pot contesta aceasta sanctiune pentru ca viteza masinii mele se afla in marja de eroare a unui radar aflat in miscare?
De asemenena, pentru ca eu nu am vazut indicatorul de localitate si am vrut sa vad de ce, am revenit cu 100 m in spate siam constatat:
- indicatorul se afla la 3-4 m de banda rutiera din cauza unor lucrari de constructie
- nu era era plasat perpendicular pe directie de mers ci orienbtat catre camp sub un unghi de 20-30 de grade
- placuta indicatorului era foarte mica comparativ cu cele obisnuite
- am fotografiat toate astea plus exista martori.

- politistul nu m-a lasat sa scriu cu mna mea cele constatate ci a scris el cu formularea sa si un scris indescifrabil, exista martori la asta.

AM vreo sansa sa scap de suspendarea permisului?
Cel mai recent răspuns: angst , utilizator 21:14, 17 Iulie 2013
Din expunnerea dvs,constatarea este intemeiata
Teoretic nu aveti sanse de hotarare favorabila
Practic,exista posibilitatea ca in instanta sa apara sau nu probe care sa va dovedeasca vinovatia...
Sanse sunt numai daca certificatul de verificare a aparatului radar prevede o abatere a masuratorii vitezei mai mare sau egala cu 3 km/h.
Si totusi, cum ne dam seama ca e vorba de o localitate (in cazul de fata probabil un sat)? Cand vedem o casa pe marginea drumului credem ca e localitate, si reducem viteza la cea regulamentara, sau trebuie sa existe o placa de semnalizare cu numele localitatii? Iar aceasta sarespecte standardele de executie(marime, forma, culori), dar si de amplasament - pozitionare?
Exista "n" grupuri de case sau constructii in afara localitatilor. Ce facem, reducem viteza la 50km/h ca nu cumva sa fie vorba de o localitate?
Nu-i iau apararea soferului, dar daca lucrurile cu amplasarea tablitei cu numele localitatii stau asa cum a relatat dansul, nu cred ca e singurul vinovat in aceasta situatie.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
andrei2005, utilizator
nu aveti nimic de pierdut daca faceti contestatie. mai mult, veti avea dreptul de a conduce pana la solutionarea contestatiei, ceea ce va poate avantaja in functie de planurile dvs. (concedii etc.). asta nu inseamna ca veti avea castig de cauza, desi este posibil.

in 2009 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe motiv ca as fi condus cu 114 km/h in localitate. am contestat si am obtinut anularea masurii pentru ca singura poza depusa la dosar de catre politie in care masina mea putea fi identificata fara echivoc era una in care viteza inregistrata era de 100 km/h. s-a dispus de catre instanta anularea masurii de suspendare a dreptului de a conduce precum si a amenzii stabilite. cu toate ca am castigat, de atunci nu am mai depasit viteza legala, ceea ce va recomand cu caldura si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv contraventie circulatie nicusor563 nicusor563 Buna ziua.Am o speta:acum o luna am fost amendat de politia rutiera pentru viteza(103km/h) si mi s-a retinut si permisul de conducere.Am refuzat sa semnez si ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)