Buna ziua,
Sunt dintr-un bloc ANL, in care s-a stabilit in momentul primirii cheilor 3 persoane care sa constituie o asociatie. Aceasta s-a fatut cu un nr. de 42 semnaturi din 94 apartamente (sub 50%). Urma ca in cateva luni sa se constituie aceasta asociatie, dar nu s-a gasit calea legala, astfel ca s-a stabilit ca toate utilitatile pe partile comune sa se faca pe persoana fizica, si anume unul din cei 3 propusi. Dupa mai bine de 8 luni de cand s-a inceput cu liste de plata si incasarea banilor, am descoperit nereguli grave. Am sa dau un exemplu sa nu ma lungesc, si anume, la gunoi, se incasa 9 lei / persoana, noi fiind ~230 de platitori, insa facturile de gunoi erau de 70 de persoane, asa incasand cu peste 1000 lei pe luna mai mult decat platea factura, si exemplele pot continua si la celelalte utilitati (gaz, curent apa). Am cerut "Administratorului" (in gilimele pentru ca nu exista asociatie, toate facturile se emit pe numele dansului) sa-mi arate facturile, insa a refuzat, a spus ca nu are aceasta obligatie, chiar daca i-am prezentat legea prin care este obligat.
Astfel, in aprilie am facut plangere penala la parchet, dar dureaza. Eu am inceput sa nu mai platesc taxele pana nu-mi arata toata situatia financiar-contabila, situatie care am cerut-o in scris acestuia, cu un nr. de 53 semnaturi din bloc, insa tot a refuzat sa o prezinte (desigur ca nu s-a putut cere nr. de inreg. nefiind constituit juridic nimic). In consecinta, "administratorul" a facut o sesizare catre fondul locativ (cel care administreaza imobilul) prin care a spus ca sunt rau platnic, iar acesta din urma mi-a trimis o somatie de plata ca altfel voi fi evacuat.
Doresc sa mai mentionez ca "administratorul" la plata taxelor emite chitante cu stampila falsa (nu detaliez, dar e sigur).
Intrebare: pot fi dat afara, neexistand o baza legala de emitere chitante, o asociatie.... mentionand ca ce am pe numele meu totul e la zi (chirie, curent, gaz)
Si pentru a putea obliga acest om sa prezinte situatia financiara ce se poate face? doar sa astept ancheta politiei? pot face ceva mai urgent?
Care ar fi solutia sa se termine cu furtul cat mai repede?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns:
Adam Grecu , utilizator
09:07, 15 Iulie 2013