avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Evacuare ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Evacuare ANL

Buna ziua,
Locuiesc intr-o locuinta ANL, primita in 2012, iar in momentul de fata am fost trimis in judecata de catre Fondul Locativ pentru evacuare, din cauza intarzierii platilor la taxele de bloc. Pentru a intelege si a primi un raspuns cat mai corect, va prezint situatia pe larg:
Blocul in care locuiesc are centrala de bloc, lift pe fiecare scara (sunt 2 scari), astfel partile comune sunt curent pe scara, intretinere lift, apa rece, gazul centralei de bloc. Separat este cu contract individual curentul si gazul din apartament.
Datorita faptului ca nu s-a constituit o asociatie (nu mai conteaza motivele acum), toate utilitatile pe pertile comune au fost contractate de un locatar pe numele dansului (pers. fizica), iar acesta afiseaza lunar lista de taxe.
La un moment dat, in aprilie 2013, am observat nereguli la calculul acestora si am discutat cu asa numitul "administrator", rugandu-l sa-mi arate facturile la utilitati, eu neavand acces la ele fiind pe numele si adresa dansului. Acesta a refuzat in mod repetat, astfel eu am aflat telefonic de la gaz, curent si gunoi ca facturile erau mult mai mici fata de ce spunea "administratorul". In consecinta am depus plangere penala la parchet in data de 18 aprilie 2013, care inca este in cercetare la politie, si am facut sesizare scrisa la Fondul Locativ de aceste "furturi sau inselaciuni", iar acestea mi-au raspuns ca nu este de competenta serviciului lor (eu cerand o expertiza financiar contabila).
Astfel de atunci eu am platit foarte putin la taxe din acel moment, ajungand in ziua de astazi sa am restante de 3300 lei.
Trebuie sa va mai spun ca acest domn, elibera chitante cu o stampila falsa, adica cu ui CUI al altei asociatii (nefiind afiliati, este verificat si de politie), iar din mai 2013, a renuntat la stampila si elibera chitante numai cu semnatura lui.
In final, acesta a facut mai multe sesizari la Fondul Locativ cum ca nu am platit taxele cu mai mult de 3 luni, si acestia m-au actionat in instanta pentru evacuare (este in contractul de inchiriere prevazut). Aceste sesizari sunt facute in persoana fizica a domnului "administrator" si nu a depus documente (facturi sau asa ceva) care sa sustina faptul ca am restante intradevar.
Acum am 25 de zile sa fac intampinare la judecatorie, fata de aceasta evacuare.
Intrebarea mea este: Ce ar trebui sa fac? sa prezint situatia pe lar la tribunal? cum pot fi evacuat pentru ca o persoana din acest bloc spune in scris ca nu am platit taxele?
Este clar ca-mi voi lua un avocat, dar poate ma ajutati cu niste texte de lege cu care sa ma apar, trebuie sa platesc prima data si apoi ma apar, sau pot sa ma apar si apoi sa platesc daca asa decide instanta. Pot transforma procesul in unul penal (fiind vorba de inselaciune, eu detin ceva acte care demonstraza acest lucru, chiar si fals si uz de fals cu stampila). Eventual sa cer o expertiza financia-contabila in instanta, contra cost?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:25, 22 Mai 2014
Aveti probleme multe sfatul meu este sa contactati un avocat care este mai in teme cu ceea ce e de facut , ca sa nu fiti dat afara din ap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema serioasa bloc anl - chiriasi cata_scheau cata_scheau Buna ziua, Sunt dintr-un bloc ANL, in care s-a stabilit in momentul primirii cheilor 3 persoane care sa constituie o asociatie. Aceasta s-a fatut cu un nr. de ... (vezi toată discuția)
Plata de doua ori pentru acelasi serviciu? miha16 miha16 Buna ziua, in decembrie anul trecut (2015) am hotarat, noi cei din asociatia de locatari a blocului sa schimbam administratorul datorita faptului ca scara a ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment pierdut bomboana bomboana In 2013 datorita unei intretineri f. mari de 900 de lei mi s a constituit fondul de rulment de 900 de eli. In 2014 am platit in 3 transe suma finala de 472.70 ... (vezi toată discuția)