avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Costuri dezbatere succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Costuri dezbatere succesorala

cat m-ar costa , daca sunt unicul mostenitor, sa trec pe numele meu , cu acordul mamei mele, (tata decedat) si nu am facuta taxa de succesiune, sa trec curtea , constructiile si terenul extravilan. cu totul adica intabulare. carte funciara etc... si care sunt etapele? titlul de proprietate este emis pe numele tatalui meu...
Cel mai recent răspuns: Ioana Catalina Pipirigeanu Nechita , Consilier juridic 07:49, 13 Iulie 2013
In primul rand trebuie sa mergeti la un notar din raza teritoriala de unde defunctul a avut ultimul domiciliu pentru a dezbate mostenirea dupa tata. Mama trebuie sa dea o declaratie de renuntare la succesiune ( nu acordul) pt ca dumneavoastra sa figurati unic mostenitor.Dupa dezbaterea mostenirii, luati legatura cu un inginer de cadastru pentru a va intocmi documentatia cadastrala in vederea intabularii imobilului in cartea funciara sub nume de proprietar. In ceea ce priveste costurile, notarul si inginerul de cadastru sunt cei care va pot furniza aceasta informatie, pe baza actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul ... Alexandru9876 Alexandru9876 Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul de proprietate pe numele bunicului. Nu mai exista alți moștenitori în afara de noi doi, ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cerul cerul Dupa decesul tatalui meu vreau sa vand un teren intravilan care a apartinut acestuia in baza unui act de donatie. Singurele actele care le am la acest teren ... (vezi toată discuția)