avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatiile parintelui fata de copilul major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatiile parintelui fata de copilul major

ma numesc alexandru acum am 24 de ani dar de mic nu am avut tata el nea parasit pe mn si mama pensia alimentara nu a platito pe motivul ca nu a avut , sunt pe numele lui si as vrea sa stiu daca am drepturile mele si care ar fii acelea
?
La momentul decesului tatalui, aveti drept de mostenire asupra bunurilor ce se vor afla in patrimoniul lui la acel moment.
Pensia din urma n-o mai puteti recupera. Daca urmati cursurile vreunei scoli si nu va intretineti prin munca, puteti cere in instanta sa se stabileasca o pensie in favoarea dvs, ati avea dreptul pana la 26 de ani.
Dupa moartea lui il veti mosteni, daca aveti ce.
Acuma la 24 de ani nu mai aveti dreptul la pensie alimentara, doar daca sunteti student, si asta pana la implinirea varstei de 26 de ani. La decesul tatalui o sa aveti dreptul la mostenire impreuna cu alti copii ai tatalui-daca mai are.
va multumesc pentru raspunsurii
el nici pensia alimentara nu mi-a platito nu sa interesat de mn si acum o acuza pe mama dar ea ma crescut

Alte discuții în legătură

Am dreptul la o pensie alimentara? alynna30 alynna30 Buna!Am si eu o intrebare care doar un specialist m-ar putea ajuta.Tatal meu a parasit domiciliul in 2005 cand dupa cateva luni a bagat la divort avand o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tanase_78 tanase_78 pensia alimentara nu are termen de prescriptie?sa fiu nmai explicit o persoana imi cere pensie alimentara dupa 10 ani desi eu nu am fost casatorit niciodata ... (vezi toată discuția)
Pot sa mai obtin pensia de intretinere din urma? Sandra_cristina Sandra_cristina buna ziua! am si eu o nelamurire....mama mea in data de 13.09.1990 l-a dat pe tatal meu in judecata pentru stabilirea paternitatii , plata pensiei alimentare , ... (vezi toată discuția)