avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote mostenire si procedura succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote mostenire si procedura succesorala

Buna Ziua as dori sa stiu dupa 6 ani de deces la ce pret se duce o sucesiune, si cum se inparte mostenirea . La o mama si un singur copil , dar copilul este adult (42) ani. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 12:17, 13 Iulie 2013
Prezentati-va la un notar pt a afla costurile in vederea dezbaterii succesiunii. acestea se stabilesc in functie de masa succesorala si valoarea bunurilor, nu raportat la numarul de mostenitori.
Masa succesorala se va imparti intre Sotia supravietuitoare si copil dupa cum urmeaza: 1/4 sotie si 3/4 copil, indiferent de varsta. Avand in vedere ca au trecut mai bune de doi ani de la deces veti plati pe langa onorariu si impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale . Calculul pt stabilirea valorii masei succesorale pt imobile se face in functie de o grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor. Notarul competent in dezbaterea succesiunii esre cel de oe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Mergeti la un notar cu actele de proprietate pt bunurile care au apartinut defunctului si va va calcula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost succesiune biancarenata biancarenata As dori si eu sa stiu macar cu aproximatie cat costa o succesiune facuta in cele 6 luni de la deces. Va multumesc (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune marianlenuta marianlenuta Cat costa taxa de succesiune in conditiile in care sunt trei mostenitori, decesul avand loc in urma cu doi ani. Multumesc. (vezi toată discuția)