avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Cat costa taxa de succesiune in conditiile in care sunt trei mostenitori, decesul avand loc in urma cu doi ani. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:10, 29 Iulie 2012
Nu vi se poate spune ca nu e ca la piata.....

Depinde de bunurile aduse la masa succesorala. Daca a trecut mai Bine de 2 ani de la data decesului platiti si impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale. Cheltuielile le suporta mostenitorii conform cotelor mostenite. Ca sa aveti o idee mergeti la un notariat de preferabil acolo unde defunctul a avut ultimul domiciliu, ca sa fie si competent in a solutiona si elibera certificatul de mostenitor, impreuna cu actele de proprietate ale defunctului si vi se va calcula onorariu in functie de valoarea bunurilor, precum si impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote mostenire si procedura succesorala Diana Neculae Diana Neculae Buna Ziua as dori sa stiu dupa 6 ani de deces la ce pret se duce o sucesiune, si cum se inparte mostenirea . La o mama si un singur copil , dar copilul este ... (vezi toată discuția)
Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)
Procedura succesiune Lily2012 Lily2012 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cu privire la procedura succesiunii de urmat in cazul in care ambii parinti au decedat, primul in 2008, iar al doilea in ... (vezi toată discuția)