avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura succesiune

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati cu privire la procedura succesiunii de urmat in cazul in care ambii parinti au decedat, primul in 2008, iar al doilea in 2012, fara a se face nicio succesiune. Va rog sa ma ajutati cu raspunsurile la urmatoarele intrebari:
1. Sunt necesare doua succesiuni sau avand in vedere ca mostenitorii sunt aceiasi (eu si sora mea) se poate face una singura? Ce costuri implica succesiunea/-unile in acest caz?
2. Avand in vedere ca parintii mei aveau domicilii diferite in tara (alte judete), desi ei locuiau in strainatate si acolo au si decedat, succesiunea se poate deschide in raza judetului unde este cea mai importanta parte a masei succesorale?
3. Este acceptat din punct de vedere juridic ca sora mea sa ma imputerniceasca sa o reprezint in aceasta procedura, ea locuind in strainatate?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
Lily2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:27, 10 Iulie 2012
Succesiunile se vor face succesiv si se va elibera un singur certificat de mostenitor.ca si costuri depinde de bunurile aduse la cele doua mase succesorale. Pt cel care a decedat in 2008 veti plati impozit 1% calculat la valoarea masei succesorale, pt ca a trecut mai Bine de doi ani de la deces.
Daca au avut ultimul domiciliu in Romania adica acest domiciliu figureaza oe certificatul de deces ca fiind unul din Romania, dosarele succesorale se vor conexa si se vir solutiona deodata de unul din notarii competenti de a dezbate succesiunea, adica de la ultimul domiciliu al ultimului care a decedat. Daca nu au domiciliu in Romania se va dezbate pe raza judecatoriei unde defunctii au avut cele mai importante bunuri imobile ca valoare.
Sora dvs poate sa va imputerniceasca prin procura sa o reprezentanti la succesiunea celor doi parinti si eventual si la partaj sau vanzarea de comun acord si impreuna a unor bunuri mostenite dupa eliberarea certificatului de mostenitor.procura o poate face la consulatul Romaniei in Tara unde se afla in lb romana sau la un notar din Tara respectiva apostilata sau supralegalizata si trimisa in Tara unde o veti traduce si legaliza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ostroveanu ostroveanu Eu si sora mea suntem mostenitorii unei case la tara plus terenul aferent acesteia , nu am facut succesiunea dupa decesul ambilor parinti , ultimul decedind ... (vezi toată discuția)
Succesiune ANAMARIA11 ANAMARIA11 IN CAZUL IN CARE AMBII PARINTI AU DECEDAT CUM ESTE MAI BINE SA FACEM SUCCESIUNEA la judecatorie sau la notar, care este temenul limita pentru asta si ce ... (vezi toată discuția)
Cote mostenire si procedura succesorala Diana Neculae Diana Neculae Buna Ziua as dori sa stiu dupa 6 ani de deces la ce pret se duce o sucesiune, si cum se inparte mostenirea . La o mama si un singur copil , dar copilul este ... (vezi toată discuția)