avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit CASS persoana coasigurata,dar cu depozit ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit CASS persoana coasigurata,dar cu depozit bancar la termen!

Buna ziua,am si eu niste nelamuriri,in anul 2010 luna mai am decis sa platesc contributia CASS prin plata directa eu nefiind angajat,am efectuat plata directa pana la data de 01.07.2012, data de la care am trecut ca si coasigurat la sotie.In data de 20.05.2011 am constituit un depozit bancar la termen,pe 20.03.2013 mi-a venit acasa notificare de la Anaf ca am de plata 107 lei pentru lunile mai-iunie-iulie din 2012 scria si ceve de persoane care au realizat venituri din activitati independente ,am fost la casa de asigurari am luat foile de la ei din care rezulta ca nu am datorii la Cass pana in 01.07.2012 ,data de la care figuram ca si coasigurat,am fost la Anaf am facut cereri peste cereri,intr-un final pe 25.05.2013 mi-au eliberat un certificat fiscal din care rezulta ca nu am absolut nici o datorie si este valabil 90 de zile.Am fost in iunie la Anaf si am intrebat cu ce datorii figurez la ei si au zis ca nu am nici o datorie,acum marea mea nelamurire este legea asta aberanta care zice ca persoanele fara venituri care au pe numele lor depozite la termen trebuie sa plateasca o contributie anuala de 5,5% raportata la salariul minim brut pe economie,dobanda anuala a depozitului este mica ...intre 200-300 lei pe an, pe cand plata Cass ar veni cam 500 lei pe an,foarte aberant.Vreau sa stiu daca in situatia de fata ma pot trezi iar cu somati,notificari de executare silita in conditiile in care depozitul este inca activ la banca iar cei de la Anaf au zis ca nu le datorez nimic la momentul actual.
Luni as vrea sa ma duc sa inchid depozitul pt ca este pagubos in situatia de fata,nu stiu ce sa fac momentan . Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Marox83, utilizator

Alte discuții în legătură

Contributi de platit la venitul dintr-o tranzactie imobiliara lazarroxana lazarroxana Incepand din anul 2012, (dupa ce am iesit din somaj) nu am mai gasit servici, dar imi platesc, lunar, contributiile la pensii si sanatate, PE PERSOANA FARA ... (vezi toată discuția)
Plata cass? Cristi2015 Cristi2015 Urmatoarea situatie: PFA infiintat in 2011. Nu mai lucrez pe nicaieri. Pe 2011 si 2012 am completat la Casa de Sanatate acele formulare pentru plata ... (vezi toată discuția)
Regularizare impozit nachidil nachidil Am un contract de cedarea folosintei bunurilor. Astazi am primit pe contul anaf decizie de regularizare impozit pe 2016. Impozit pe venitul net anual ... (vezi toată discuția)