avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj de doua ori de la aceeasi firma
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj de doua ori de la aceeasi firma

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: un salariat poate beneficia de somaj de 2 ori ca angajat al aceleeasi firme ? Am lucrat pana in luna martie la o firma. Am fost trimisa in somaj si peste o luna reangajata ,ca urmare a eliberarii unui loc, in aceeasi firma. Acum daca firma isi restrange activitatea mai pot beneficia de somaj? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: STAN MIHAELA , utilizator 08:22, 15 Iulie 2013
A doua angajare cu ce fel de c.i.m. s-a facut? Pe durata determinata sau nedeteriminata?
Daca incetarea activitatii se va face in baza restrangerii de activitate, da, se beneficiaza de ajutor de somaj.
Nu este chiar asa.
Legea nr.76/2002 prevede ca se suspenda plata indemnizatiei de somaj in cazul incadrarii cu c.i.m pe o durata de cel mult 12 luni si inceteaza plata indemnizatiei de somaj daca angajarea se face pe o durata mai mare de 12 luni. (art.44 si 45 din lege).

De asemenea, la stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii, prevăzut la art. 34 alin. (1) lit. a) din lege, nu se iau în considerare perioadele care reprezintă stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea şi acordarea anterioară a unui drept la indemnizaţie de şomaj.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv concediere salariat _Rodica _Rodica Buna ziua, As avea nevoie de ajutor in urmatoarea chestiune: Este vorba de 3 salariati angajati la inceputul acestui an pe postul de electrician. In ... (vezi toată discuția)
Pot sa reiau indemnizatia de somaj? balanvaleriu balanvaleriu am stagiu de cotizare complet,adica de 12 luni,am vechime in munca de 30 ani iar in perioada 1.09.2011-13.11.2011 am beneficiat de indemnizatie de somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)