avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca firma

Buna ziua!
Lucrez la o firma care are probleme financiare, si are conturile blocate de ANAF avem CF0uri pt a diminua pierderile etc, desi ei au datorii la noi si le primim f f greu.
In fine. Urmeaza sa negociem noul contract colectiv de munca.
As dori sa stiu, in actual conjunctura cu conturile blocate, ce am putea negocia ca si facilitati pe care ei ar putea sa ni le plateasca/dea si care sa nu depinda de neplata taxelor catre stat - bonuri de orice fel, cumparaturi/decontari facturi la un anumit magazin de o anumita suma, bilete ratb/metrou, ochelari, asigurari sociale sau altceva. trebuie sa fie ceva deductibil ca ai mei nu dau de la ei nimic.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 29 Iulie 2013
Negocierea unui nou ccm nu are nico legatura cu situatia blocarii conturilor. Contractul colectiv de munca este conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronala, de o parte, si salariati, reprezentati prin sindicate ori in alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii ce decurg din raporturile de munca.
Multumesc!
Dar ei nu prind nimic pt ca nu ne pot da. Odata cu negocierea se pun pe tapet si adopta si "bonusurile" pt salariati. Si ei zic ca nu ne pod da nimic: bonuri de orice fel (ca trebuie sa platesaca pt ele), decontare abonament (ca nu au cum), asigurare medicala (ca nu au bani) etc etc. Care este adevarul? Nu ne pot da nimic? Nu se aplica reduceri la impozit sau trebuie sa aiba taxele platite pt asta? Sau au pastrat pt directorime, ca ei au contract seprata, care se adauga la cel negociat de noi, cu bonusuri pt indeplinirea planului, etc.
Depinde de reprezentantul salariatilor sau de sindicat daca obtin ceva pentru salariati.
De asemenea. se poate declansa un conflict colectiv de munca.
Buna seara!
Nu ma intereseaza sa fac conflicte ci doar sa obtin drepturi.
As dori sa stiu ce pot obtine ca bani supplimentari de la conducere (bonuri de orice fel, decontare RATB/Metrou, cumparaturi decontate de la metro, selgros etc, asigurare medicala, etc) in conditiile in care nu avem taxele platite si avem CFS-uri ca reducere?
Deci sa ne dea ceva fara sa intrautatim situatia firmei!
Multumesc!
Prin ccm se pot stabili numeroase avantaje pentru salariati . De exemplu, ajutoare de nastere, o durata mai mare a concediului de odihna, o durata mai mare a preavizului acordat pentru concediere, coeficenti de ierarhizare la salariu etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuieli transport interes serviciu lucrez la o societate in Bucuresti. intrebarea este: angajatorul este obligat sa asigure decontarea biletelor de transport in comun (RATB, metrou) sau ... (vezi toată discuția)
Este corect si legal ca salariatii care nu sunt membri sindicat sa plateasca .... ? o taxa/cotizatie ?.... oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam sa ne ajutati cu un sfat. S- propus un Contract colectiv de munca ( CCM ) /institutie publica. In CCM s-a spus ca: - \"În vederea ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Vladimir03 Vladimir03 Am o intrebare legat de urmatoarea speta: Sindicatul si Administratia negociaza noul CCM+cresteri salariale. La nivel de cresteri salariale se convine: - ... (vezi toată discuția)