avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decontare cheltuieli transport interes serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decontare cheltuieli transport interes serviciu

lucrez la o societate in Bucuresti. intrebarea este: angajatorul este obligat sa asigure decontarea biletelor de transport in comun (RATB, metrou) sau asigurarea mijloacelor de transport in cazul in care esti trimis sa rezolvi probleme de serviciu in conditiile in care daca trebuie sa schimbi mai multe linii de transport dai faliment? aceste cheltuieli nu sint prevazute in CCM, doar decontare transport in afara orasului. solicit ajutor urgent pentru ca sint in cercetare disciplinara ptr ca am refuzat sa duc niste documente la o societate, directorul mi-a refuzat solicitarea de a-mi asigura un mijloc de transport , cu toate ca avea aceasta posibilitate, mi-a spus sa ma duc pe jos, din Titan pina in Baneasa as fi avut ceva de mers, nu? si de aici, conflict, lipsa de respect, indisciplina, si restul
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:20, 25 August 2005
Articolul 2 aliniatul 1 - din H.G.543/24.07.1995 prevede:
Pentru salariatii din cadrul societatilor comerciale si regiilor autonome la care drepturile salariale se acorda prin negociere, drepturile banesti pe perioada delegarii/detasarii precum si in cazul deplasarii in cadrul localitatii, in interesul serviciului se stabilesc in conditiile prevazute in contractele colective sau individuale de munca.
ok, si daca nu sint stabilite in CCM sau CIM? in CCM sint prevazute numai drepturi acordate pentru deplasari in afara localitatii peste 10 km

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu masa, cazare si transport aleja0821 aleja0821 Se pot deconta cheltuielile legate de masa, cazare si transport pt. sportivii participanti la un eveniment sportiv desfasurat in localitatea acestora de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie detasare Rodica2011 Rodica2011 Daca nu exista CCM national / pe unitate, indemnizatia de delegare ce cuantum are? Codul muncii prevede ca se plateste cazarea / transportul + o indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate bilet ratb in interiorul localitatii lorella lorella Vreau sa stiu daca exista vreun act normativ care sa interzica deductibilitatea cheltuielii reprezentand un bilet RATB pentru deplasarea de la sediul ... (vezi toată discuția)