avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate bilet RATB in interiorul localitatii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate bilet RATB in interiorul localitatii

Vreau sa stiu daca exista vreun act normativ care sa interzica deductibilitatea cheltuielii reprezentand un bilet RATB pentru deplasarea de la sediul societatii ( care e in centrul Bucurestiului) la Gara de Nord, de unde persoana pleaca in delegatie in tara cu trenul. Daca da, care? Art. 20 din HG 1860/ 2006 ne incurca rau : cheltuielile pentru transportul efectuat cu mijloacele de transport în comun la şi de la aeroport, gară, autogara sau port, în cazul în care acestea sunt situate în altă localitate . Drumul sediu- gara nu e o cheltuiala locala daca nu iesi din localitate, si deci nu e deductibila integral cf. Cod Fiscal si cf. art.2 din acelasi HG : "Pentru salariatii din cadrul companiilor nationale, societatilor comerciale si regiilor autonome la care drepturile salariale se acorda prin negociere, drepturile banesti pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in cadrul localitatii, in interesul serviciului, se acorda in conditiile prevazute in contractele colective sau individuale de munca. "?
Multumesc, astept cu interes parerile voastre.
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
lorella, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de delegare nyusziful nyusziful Buna seara, As avea urmatoarea nelamurire legata de delegare si diurna (indemnizatie de delegare) in tara a unui salariat. Asadar, care este nivelul minim ... (vezi toată discuția)
Diurna interval interval Fiul meu lucreaza la o societate comerciala si face dese deplasari in tara. La fiecare decont trebuie sa depuna - chitanta de cazare - mi se pare normal - ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz, incalcare cim, daune morale raluky22 raluky22 Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca pot demisiona fara a respecta preavizaul in conditiile incalcarii prevederii CIM referitoare la \"egalitatea de sanse si de ... (vezi toată discuția)