avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie de intretinere

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati in acesta problema.
Sora mea nedivortata inca a solicitat in instanta pensie de intretinere pt copilul minor, copil care locuieste si il are in ingrijire la domiciliul mamei noastre.
La aproximativ o saptamana de la depunerea dosarului a primit o comunicare care suna asa:
" In legarura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus, in calitate de Reclamant, ca comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea acestei comunicari, sub sanctiunea anularii cererii, aveti de indeplinit obligatiile de mai jos:
A. Obligatia de a depune in exemplare urmatoarele acte:

Nota: CU MENTIUNEA DE A INDICA TEMEIURILE DE DREPT CONFORM DISPOZITIILOR CODULUI CIVIL IN VIGOARE."

Despre ce acte ar putea fi vorba? nu se face referire la nici un act. La dosar au fost depuse certificatul de casatorie, cel de nastere al copilului si certificatul medico-legal rezultat in urma loviturilor aplicate de sotul ei, motiv pentru care a parasit domiciliul.

Va multumesc frumos si astept un raspuns din partea dvs
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
StefanescuGabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: StefanescuGabriel , utilizator 19:22, 14 Iulie 2013
Trebuie sa indicati art din codul civil pe care va intemeiati actiunea. Cererea trebuie motivata in fapt dar si in drept.
Despre obligatia de intretinere, puteti citi de la art 513-534, veti alege ce se potriveste cazului dvs. Ca de ex :
524;525;528;529;530 (2); 532 (1)

[ link extern ]
Probabil ca este o eroare in acea comunicare cu privire la acte. Au copiat formularul tip, dar daca nu se indica un anume tip de act, nu aveti vreo obligatie de a depune.

Ceea ce aveti insa obligatia sa faceti in termenul indicat de 10 zile este sa indicati temeiul de drept al cereriii dvs.

Pentru a va asigura ca nu e vorba si de ceva acte, sora dvs poate merge la arhiva instantei si sa solicite dosarul pt a verifica exact ceea ce s-a dispus. Sa aiba la dansa si acea comunicare si sa solicite indrumari.
Multumesc pt raspunsuri! Dar as dori daca se poate sa ne spunti dvs exact la ce cod civil se incadreaza acesta actiune. V-am povestit cazul. La noi la tribunal cu greu optii o informatie daca nu ai bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de intretinere a parintilor de catre copii platonflorin platonflorin care este cadrul legal care reglementeaza obligatia de intretinere a printilor de catre copii si cum se poate pune in aplicare acest lucru (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major valentinageorgescu valentinageorgescu Buna ziua, Trevuie sa depun la Tribunal in cateva zile dosarul pentru pensia de intretinere a fiului meu major ( data majorat 19.08.2015), care este elev. ... (vezi toată discuția)
Despre trimiterea in judecata pentru paternitate gabi1ro gabi1ro Am fost trimis in judecata pt. constatarea faptului ca minorii xxx si xxx...sunt ai mei(paratului).2. partea reclamanta cere a se dispune sa suport plata ... (vezi toată discuția)