avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre trimiterea in judecata pentru paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre trimiterea in judecata pentru paternitate

Am fost trimis in judecata pt. constatarea faptului ca minorii xxx si xxx...sunt ai mei(paratului).2. partea reclamanta cere a se dispune sa suport plata pensiei de intretinere,respectiv o treime pentru cei 2 copii (raportat la venitul lunar al meu(paratului)3. partea cere a se dispune excercitarea autoritatii parintesti,in mod excluziv,in favoarea mamei si stablilirea numelui copilului cu ce l al mamei.4.sa fiu obligat la plata cheltuielilor de judecata suportate in prezenta cauza./. Motivele invocate de reclamant sunt: in ceea ce priveste solocitarea reclamantei constand in acordarea pensiei de intretinere incepand cu data de 10.04.2014(data nasteriia copiilor) invovand prevederile art.532 alin.2 din NCC ..ectavand in vedere ca din culpa acestuia,a fost intarziata introducerea cererii de chemare in judecata , deoarece motiveaza ca sa promis in repetate randuri ca vom efectua testul ADN. si asa mai departe privitor la chemarea in judecata pt.paternitate. In incheiere am rugamintea sa ma ajutati cu un model de intampinare si ce trebuie sa fac pt.a dovedii ca copii nu sunt ai mei. Intampinarea va trebui sa o depun la dosar in termen de 10 zile ramase de la comunicare a cererii de chemare in judecata. Astept un raspuns si va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabi1ro , utilizator 23:52, 9 Iulie 2015
Instanta……………..
Secţia ………………..
Dosar nr. ……………
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul(a), cu domiciliul in …………………………………………………………………………………………, CNP, alte date de identificare………………………, pârât / intimat în cauza ce formează obiectul dosarului nr. ……………, în temeiul art. 205 Cod procedură civilă, formulez prezenta:

ÎNTÂMPINARE
prin care vă rugăm să respingeti acţiunea / apelul / recursul ca inadmisibil(ă) şi nefondat(ă), având în vedere următoarele:
MOTIVE
(In cazul in care sunt incidente anumite exceptii, va trebui sa incepeti cu invocarea si motivarea acestora.)
1. Exceptia ………..
În fapt, ………………………………………(urmând a prezenta pe scurt situația de fapt și a motiva incidența excepției invocate. Pentru fiecare excepție invocată, va trebui să urmați aceeași pași).
(In cazul in care nu aveti exceptii de invocat, atunci puteti incepe redactarea conform modelului de mai jos.)
În fapt, …………………………………………..(urmând să menționați toate situația de fapt care există între dvs. și reclamant / apelant / recurent, trebuind sa menționați toate aspectele care să conchidă asupra respingerii acțiunii părții care a introdus cerere).
Pe cale de consecinţă, având în vedere ………………………………………(va trebui să formulați o concluzie pe care instanța trebuie să o aibă în vedere – o frază finală care să încadreze ideile și temeiurile menționate pe larg anterior) vă solicităm să respingeţi acţiunea ca inadmisibilă şi nefondată.
În drept, art. 205 C.p.c (și orice alt articol de drept, lege, hotârâre de Guvern etc. care este aplicabil(ă) situației dvs.)-Codul familiei,Cod Civil
Probe: înscrisuri, martori, interogatoriu (în funcție de obiectul cererii și de admisibilitatea probelor).
De asemenea, în temeiul art. 223 C.p.c, vă solicităm judecarea cauzei şi în lipsa noastră. (în situația în care nu vă puteti prezenta personal în instanță).
Eventual spuneti pe cine banuiti ca ar putea fi tatal biologic al copiilor. Daca intr-adevar nu sunteti tatal copiilor.
multumesc.Respecte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimpinare tribunal damianpp damianpp buna ziua!am primit o citatie pentru prelungirea pensiei alimentare la un copil peste 18 ani.desi sunt de acord cu ea ,trebuie sa redactez ointimpinare pentr ... (vezi toată discuția)
Pretentii cheltuieli spitalizare dupa 3 ani si "intampinare"! cyan cyan spitalul in care a fost internat fratele meu in urma unui accident produs acum 3 ani a introdus plangere in instanta pentru recuperarea cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major liligeorgescu67 liligeorgescu67 Am platit pensie alimentara 25% din venitul net pana la majoratul copilului. Acum m-a chemat in judecata pentru continuarea platii, el fiind inca elev. Eu ... (vezi toată discuția)